Monday, July 7, 2008

roadtour@melaka

last sunday (29/06/08) saye, tuah & akhtar gerak ke melaka for rancak roadtour kat mahkota parade... gerak dari kl kul 1 pm & 2.30 pm kitorg dah sampai kat restaurant dekat dgn mahkota parade for lunch. sepanjang jalan from kl, trafik clear... kitorg dalam kereta pun bersembang non-stop sampai melaka. punyela tak sedar sebab seronok bersembang, sedar2 dah masuk ayer keroh je! hari sebelumnya (sabtu), ada gak roadtour kat plaza angsana jb, tapi we all bertiga tak dapat join sebab masing2 ada komitmen lain... tu yg nak tak nak kenala gi melaka naik transport sendiri...

after lunch, we all terus gerak ke mahkota parade... the show started at 4 pm sharp... antara artis yang buat show, aliff aziz, faizal AF4, yazer AF, ifa raziah, waheeda, diddy & saiful (MI)... the crowd was ok... ramai yg datang & semua boleh dikatakan sporting la gak... so, kitorg sebagai emcee takde masalah la nak control...

me & aliff aziz


lepas show abis dekat2 pukul 7, kitorg gi dinner kat medan selera ikan bakar sungai duyung. saye ingatkan tak join, tapi bila difikir-fikir balik apa salahnya kan? dah la makan free! lagipun kalau datang melaka memang tak sah kalau tak makan ikan bakar... dari mahkota parade ke sg. duyung tak jauh, dalam 15 minit je kot... sampai je rombongan kitorg, makanan semua dah ready... banyak gak la benda2 yang nak dimakan! konyang betul! hehehehehe... yang belanja kitorg ni Hj. Jamlee B. Mohd Zid, pengarah J&J Mesra Travel & Tours Sdn, Bhd... terima kasih tuan haji! semoga murah lagi rezeki lepas ni... :) kalau u all nak tau, bukan setakat belanja makan je tau! tuan haji ni siap bagi goodie bagi lagi... ada bakul nyonya, kuih cakar ayam & dodol... rasa mcm pegi kenduri kawin lak bila dapat souvenir tu! :)


sotong goreng tepung yang dimintak tambah banyak kali!


otak-otak


buah-buahan sebagai dessert

keropok ni sebenarnye tester... tapi last2 kitorg dapat sepinggan & juga semangkuk!


tapai pulut

ketam goreng

air asam

ikan bakar yang sedap sangat! tapi saye tak tau ikan ape, tau makan je...


udang goreng sambal

kepah masak sambal


udang goreng butter



faqrul yang tapau dengan pinggan2 sekali!

pukul 9 malam, kitorg gerak ke kl... dalam kereta, saye, tuah, akhtar & amin... tapi we all kena singgah rumah erra dulu sebab ada barang2 kiriman tuan haji yang nak dihantar... dikirim melalui boss, tapi dia tak blh nak bwk semua tu sebab dia bawak motor pegi sana, so dia mintak tolong saye... on the way ke kl, kereta punyela banyak... yela arini ari ahad, esok org dah keje & sekolah... some more hujan, so tak leh la nak pecut... :) sampai dekat nilai, jalan dah start slow... nasib baik kitorg masuk ikut jalan ke klia, terus ke damansara... sampai rumah erra dalam kul 11 malam, terus hantar akhtar kat jln kuching, tuah & amin kat sentul... saye sampai rumah pukul 12 lebih setelah isi minyak... badan punyela letih... esok nak keje dah... isy...

1 comment:

pa'E fm said...

wak...dh mcm acara Jom Makan2 opis sy buat je nih...hakhak! *wink*