Tuesday, July 15, 2008

roadtour@kemaman



Last Saturday, (12/07/08), kitorg bertolak dari ofis SURIAfm ke kemaman pukul 8 pagi. Kitorg naik bas dengan artis2 lain seperti Elyana, Sofaz, Aizat & 6ixth Sense. Dafi ngan Erra lak pegi ke sana naik transport sendiri… saye, opie amik kat umah pukul 6.30 pagi, hantar ke ofis, dekat2 kul 7 dah terpacak kat depan ofis… kesian dia tak pasal2 kena bangun pagi… hehehehe…

Saye, bila naik je bas, terus sumbat telinga dgn mp3, memang dah tak dengar ape2, terus tido je sepanjang jalan… bas berhenti kat mana ntah, saye buat tak reti je… sedar2 dah sampai kat sanctuary beach resort cherating pukul 12 tgh hari!

Kitorg check in dulu kat situ, lepas dah freshen up semua baru gerak ke kemaman… ada org tegur saye blh tido all the way dalam bas… saye ckpla yg saye tak tido langsung malam tu & some more telinga dah disumbat dgn ear phone, boleh la tdo… kalau tak saye ni jenis susah nak tido kalau dlm kereta atau bas, dan lagi satu saye tak blh tido kalau keliling bising… and some more dah peah ada experience before this kalau naik bas mesti ramai org yg memekak dalam bas tu… ada yg konon2 jadi pemandu pelancongla, ada yg berkaraoke sepanjang jalan… so nak elak bising, saye bwk mp3 & pastikan yg ear phone saye jenis yg betul2 sumbat dalam telinga, pastu memang tak dgr ape langsung! Heheheheh.. barula boleh tido dgn aman… :D

Gerak ke kemaman dalam pukul 1 lebih. Sampai je sana, kitorg lunch dulu kat restoran nasi padang dekat dgn kemaman center point… pastu kitorg berjalan ke center point yg tak sampai 5 minit dari restoran tu…

Showcase kitorg start tepat pukul 4 petang… sepanjang show saye enjoy sebab org kemaman memang sporting gile & riuh rendah! Cayalah! Hehehehe… crowd aritu pun ramai… alhamdulillah…

Abis show dekat2 pukul 7 malam, kitorg terus balik ke hotel… dari kemaman center point ke hotel adala dalam 20 minit kot… then dinner pukul 8 lebih, pastu saye relax2 je kat apartment sambil2 tengok tv & mengadap laptop… yg lain ajak gak keluar2 gi swimming kat pool or jalan2 amik angin kat tepi laut… saye tak pegi pun sebab penat sgt badan ni, ngantuk & some more takut nak gi jalan2 kat tepi laut malam2… kang tak pasal2 ada yg ikut balik… hehehehe… lagipun saye ni tak bape gemar nak hang out ramai2 sebenarnye… dari dulu kalau pegi mana2 trip, lepas settle keje, saye memang akan terperap kat bilik… biarla org nak ckp saye ni anti sosial ke ape, tapi itulah saye…

Dalam pukul 11 dah rasa ngantuk… terus masuk bilik tido. Tapi tak bape lena. Sape yg keluar masuk apartment & bersembang kat luar sume saye dgr… Cuma tak join je… ape yg saye tau elyana pun dtg lepak kat apartment kitorg sbb dia takut stay sorg2 dalam apartment dia… heheheh… FYI, apartment yg saye stay ada 3 bilik. So saye stay dgn akhtar, mickey, kak lin, Audrey & zaheera… masa saye masuk tido saye sorg je kat apartment. Yg lain keluar… tapi tak lama lepas tu diorg balik… lagi satu tak blh tido sebab bising… ada persatuan org kulit hitam buat party ape ntah… punye la memekak! Sabo jela!...

1 comment:

Sedingin Salju said...

Ha encik, jangan amalkan sumbat walkman kat telinga. Satni telinga jadi pekak leceh o.