Tuesday, July 8, 2008

kahwin

Ahad (06/07/08), saye keje pukul 7 pagi sampai 10 pagi… settle duty, balik rumah & sambung tido sampai pukul 2 petang. Mula-mula set alarm pukul 1.30 tgh hari sebab nak keluar jumpa opie pukul 2. tapi disebabkan penat, ngantuk & malas, sambung lagi tido sampai pukul 2 petang… lepas siap, keluar amik opie kat rumah dia, then we all ke semua house. Janji dgn parents opie jumpa kat sana sebab nak beli accessories utk saye pakai masa bertunang nanti… masa tunang saye pakai baju kurung songket, so nak la cari some accessories yg klasik. Mula2 ingat nak sewa dgn kawan2 je, tapi bila mama opie ckp pegi je beli ngan dia, saye ok kan je… hehehehe… lagi senang & best sebab dapat pakai yang baru… utk yg tak tau mama opie ada butik pengantin. Dia ckp selalunya sebelum ni dia buat mana2 pengantin byk beli barang baru, takkan la utk anak menantu sendiri tak boleh beli baru kan? Tu yg dia suruh beli baru je, some more bila beli barang2 tu semua blh dpt half price & lepas tu kalau saye tak nak simpan, boleh je letak kat butik dia… tu pun kalau ikut mama opie, dia nak suruh saye pilih mana yg berkenan utk dipakai masa bernikah & reception, tapi masa tak cukup sebab kedai tu tutup pukul 5 petang, saye cakap kat dia next time la kite datang lagi… time tu datang awal, pilihla lama mana pun!

Lepas settle kat semua house kitorg pegi klcc lak. Saye, opie & baba baru nak lunch! So, kitorg makan kat signature je… lepas makan, kitorg ke kompleks kraf jalan conlay pulak… hari ni last day promosi kerja kahwin… kebetulan mama opie pun nak beli something kat sana… boleh tahan byk la jugak gerai yang ada kat situ… saye ngan opie siap amik gambar mana2 pelamin yg dirasakan cantik… boleh buat rujukan… also kitorg ada singgah gerai yg jual kad jemputan kawin… dah ada satu yg berkenan & saye suruh opie buat dgn kawan dia exactly mcm tu… hehehehehe… opie ckp kawan dia blh buatkan kad kitorg dgn harga kos saje… kalau betul, dah save banyak kat situ! :)








1 comment:

Sedingin Salju said...

Anak dara tak elok tidok siang-siang cik oi. menikah esok ni, payah nak habak bagi.