Wednesday, July 16, 2008

roadtour@kuantan

santuary beach resort, cherating


sejuk mata tengok pemandangan & cuaca mcm ni! kat kl susah nak dpt mcm ni...


pemandangan dari balkoni apartment kitorg...

Ahad, (13/07/08)… bila dah pagi… ntah pukul bape terjaga sebab org persatuan kulit hitam pagi2 dah memekak kat luar apartment kitorg. Apartment kitorg lak ground floor & saye rasa jalan kat luar bilik saye tu menuju ke laut… tu yg pagi2 dah ramai yg memekak bile lalu kat situ… rasa mcm nak bukak pintu balkoni jerit je kat diorg! Hehehehe… bersembang mcm pekak je… hehehehehe…

Pukul 1 tgh hari kitorg check out, terus gerak ke kuantan… sebelum start kitorg lunch dulu kat restoran mamak dlm kuantan parade tu… masa lunch tu sempat chit chat dgn erra… semalam tak sempat bersembang dgn dia… kitorg sempat buat plan nak gi pulau nak celebrate wedding angah, lagipun geng2 EFE dah lama tak hang out ramai2 sejak erra kawin… tapi tak tau la jadi ke tak plan tu…

Mcm semalam, showcase start tepat pukul 4 petang… this time crowd lagi ramai daripada kemaman & diorg lagi sporting! Best buat show bile dapat crowd mcm ni… kite yg jadi host on stage pun enjoy je… byk hadiah yg kitorg bagi kat org kuantan… lepas show, ada sesi menyain autograf… pukul 7 terus pegi dinner kat tingkat 1 kuantan parade… dalam pukul 8 bas selamat bergerak meninggalkan kuantan…

Sama mcm semalam, saye terus sumbat telinga dgn earphone… yg lain, diorg karaoke tak berhenti-henti sampai ke kl… dah penat karaoke, sambung lak cite hantu… tu bob punye kejela! Pantang pegang mic, bercakap tak berhenti! Memang sesuai jadi dj… hehehehe…

Sampai tol gombak dekat2 pukul 12 tgh malam… (kitorg byk berhenti hisap rokok & pegi toilet, tu yg lama duduk dalam bas)… badan penat jangan cakapla kan? Sampai je tol gombak, tengok2 jem punye teruk… adala dalam 500 meter lagi nak sampai pondok tol… kitorg dpt report daripada geng2 Marcomm yg naik suria wheels kat depan kitorg ada polis buat road block… lepas tol pun jem lagi… adala sejam gak kitorg stuck kat situ… bayangkanla, daripada 6, 7 lane lepas tol nak jadi 1 lane… mana tak teruk jem?

Bile nak masuk je jalan kuching, ada lagi road block! Haiya!!!!!!!!! Punyela tension… esok dah la nak keje lagi ni… lepas jalan kuching, ada lagi satu bala… simpang nak masuk ke ofis kitorg lak tutup, ada org korek jalan… adus ape la nasib kitorg… lalu jalan lain, pun ada road block lagi! Isyh… malam tu je kitorg lalu 3 road block… ini sume gara2 berita yg kononya akan ada perhimpunan hari isnin tu… kitorg selamat sampai ofis pukul 1.45 pagi… sabo jela!

* terima kasih byk2 kepada org kemaman & kuantan yg telah memeriahkan rancak roadtour 2008 di kemaman centre point & kuantan parade... panjang umur kite jumpa lagi ye!

1 comment:

Sedingin Salju said...

Wah, seronok mendengar cerita. Tapi gambak tak boleh tengoklah pasai tak nampak cik oiii.