Monday, July 7, 2008

pertandingan mewarna majalah kuntum

jumaat malam, saye, tuah, lindeli & audrey bertolak ke jb for majalah kuntum punye event. saye & tuah jadi emcee utk pertandingan mewarna bagi kanak-kanak umur 5-12 tahun... event tu kat stadium bandaraya jb... sampai jb kul 12.30 am, check in kat mutiara hotel. saye sebilik dgn dina (MI)... dia pun perform gak utk event tu... masuk bilik dina dah ada... sembang2 jap dgn dia, pukul 2.30 am baru tido... argh!!! penatnye! esok pukul 6.30 pagi dah nak kena bangun...

phone alarm bunyi pukul 6.30 pagi... tapi saye tak bangun gak... 10 minit lepas tu baru bangun, terus mandi, bersiap & make up... by 8.30 am we have to be at stadium... but before that we had breakfast dulu kat hotel...


ni la rupenye keadaan dalam stadium tu... agak ramai la kanak-kanak yang join...



macam-macam perangai... tapi semuanye comel2... ada yg punye efficient, mewarna siap pakai sarung tangan & ada kain buruk utk mereka yg kaler pakai crayon... bagusla, nampak effort diorg walaupun budak-budak lagi...


pertandingan mewarna tu start kul 9.30 pagi sampai pukul 11. then baru dina perform, saye & tuah pula ada buat games on stage utk budak2 tu sementara tunggu result... jenuh gak la nak melayan diorg! tapi alhamdulillah semuanya berjalan lancar... event tu settle kul 12.30 tgh hari, so kitorg balik ke hotel dulu. sempat rest & lunch, pukul 3 kitorg gerak dari hotel...

before tu kitorg masuk town jb hantar tuah kat taxi stand, dia nak pegi singapore jumpa kawan dia... then kitorg pun bertolak balik kl... punyela bersembang tiba2 lindeli terlepas simpang masuk highway nak ke kl... so, kitorg pun terus je la dgn harapan kat depan2 tu ada lagi simpang masuk highway... tengok2 sampai ke kota tinggi! tanye org kat situ ada tak jalan masuk ke highway, ada yg blur & ada yg tunjuk mcm2 jalan... ada yg ckp masuk ikut kulai la, ada yg ckp kena patah balik ke jb sebab memang kat kota tinggi takde jalan masuk highway... so kitorg tak nak amik risiko, kitorg patah balik je ke jb... on the way ke jb, kitorg sempat stop makan durian. hehehehe... tadi masa ke kota tinggi memang dah nampak gerai durian tu... so bila dah patah balik boleh la stop kejap... heheheheh... alang2 dah sesat kan! kalau tak nanti kempunan... :)




lepas makan durian, (kitorg beli 2 bijik je, tapi dapat sebijik free... org kedai tu jamu kitorg, maybe sbb kitorg bagi dia t-shirt suria free... hehehehe) kitorg jalan balik ikut signboard je... bila dah dekat2 nak masuk jb, dah nampak signboard highway semua excited! hehehehe... akhirnye berjaya jugak kitorg pulang ke pangkal jalan! hehehehehe... jumpa gak jalan pulang... kesian betul! :) bayangkan la dari pukul 3.30 petang, kitorg masuk highway pukul 5 lebih! tak ke haru tu? hehehehehe...

sampai ofis pukul 9 malam, opie amik saye... kitorg gi dinner dulu kat restoran western food kat area rumah saye... then, terus balik rumah... esok (sunday), saye on air pukul 7 pagi... alahai....

2 comments:

Sedingin Salju said...

Wah best cerita ni. Tapi ada gambak, tu yang leceh sikit pasai saya kena langkau. kalau tak, jenuhlah komputer sebut grafic dan semua nombor.

scha_cutegurlz said...

saye nk kuntum lawat skul sy .....www.skkiaramas.com.........jln duta