Thursday, July 10, 2008

Happy sangat-sangat

Arini pukul 10.30 pagi dah bangun & pukul 11.10 kuar umah… ada projek besar-besaran sket pagi ni… tu yg kuar awal, kalau tak jgn harapla kan?... Lepas settle sume projek tu, me & opie gi lunch kat setapak. Kitorg mkn rojak mamak & cendol je… cendol wahab. Sape tau? Best kan rojak & cendol kat situ? Tempat dia kat depan tasik taman sri rampai, setapak. To cendol lovers, boleh la try kat situ…

Dalam pukul 2.15 gerak ke ofis. On the way to ofis, mata ni punyela ngantuk! Sempatla lelap 5 minit dalam kereta sementara nak sampai ofis… nasib baik oie yg drive kereta…

tapi bila masuk ofis, terus segar bijik mata sebab tak berenti bercakap dgn ofismates… Masuk konti pukul 4 petang. Tengok2 playlist, whoa!!!! Dah start guna playlist baru yg dibuat oleh abg suby (programme director)… semalam dlm meeting memang dia ada bgtau yg kita akan implement playlist baru, tapi tak sangka cepat pulak nak guna… bile check balik dalam playlist tu, for 1 hour ada 7-8 talksets kesemuanya… talkset tu ialah cue for dj utk bercakap. Bila nampak talkset tu, dj kena bercakap kat situ… and for my playlist ada 7-8 talksets dalam satu jam! Mak ai… penatle makcik nak bercakap byk tu sampai pukul 8 malam.. hehehehe… tapi takpe, I’m ready & prepared for it… it’s good… :)

Mula2 nak start duty tu saye agak lemau la… dahla bangun awal, baru lepas makan, so ngantuk tu ada lagi sisa-sisanya… tapi bile masuk pukul 5, dah jadi hyper! Mata dah tak ngantuk langsung! Saye on air mcm biasa, cuba utk ikut playlist & cue talkset, bila pukul 6 lebih I got sms from somebody that really made my day… bila baca je sms dia, terus tersenyum & happy je nak abiskan keje lagi 2 jam… alhamdulillah… saye akan buktikan yg saye blh jadi antara yg terbaik… tapi still kena belajar banyak lagi… :) thank god!

Saye punyela happy bekerja sampai ada 2, 3 org callers tegur yg saye happy sgt arini… eh ye ke? Elemek… tak leh cover la… hehehehe… sebenarnye memang saye happy sgt pun… actually arini ada 2 benda yg buat saye happy sgt2… hehehehe… :D

1 comment:

Sedingin Salju said...

Wah encik, apa pasai punyalah happy. Adakah ini rahsia peribadi encik? Wah, sesuatu yang hebat ni.