Wednesday, July 9, 2008

Sepi


last night me & opie went to pavilion... kitorg plan nak tgk filem "sepi". as usual saye dpt tiket free lagi! hehehehehe... dari review yg saye baca, ramai yg cakap filem ni best... some more pengarah dia kabir bhatia... last time we all tgk cerita "cinta" arahan pengarah ni memang best. hopefully sepi pun best gak... tgk barisan pelakon pun tak kurang hebat - Afdlin Shauki, Nasha Aziz, Vanida Imran, Eja, Pierre Andre dan Tony Yusof, Ia juga menampilkan muka baru, Baizura Kahar dan Syed Hussain, bekas anggota kumpulan Ruffedge.

setelah menonton, saye boleh cakapkan yang filem ni memang best! lakonan mantap daripada semua pelakon, cinematografi bagus, jalan cerita bagus, pendek kata semua best la! out of 5 stars, saye boleh bagi 4.5 stars... mcm cerita cinta, filem sepi ni lagi sekali buat saye nangis... hehehehe... especially scene selepas Rozita Che Wan meninggal sebab accident, Tony Yusof & anak dia kat rumah nak breakfast... sebenarnya expression si kecik tu yg buat lagi sedih... nangis tak berenti ni! :) and also ada lagi la scene lain yg buat air mata ni menitik lagi... adoila... sensitif sungguh!

filem sepi ni memang menyentuh perasaan... hasil kerja kabir bhatia memang best sampai rasa mcm tak puas tgk semua scene dalam cerita tu... cara olahan skrip pun best sampai kite tak expect ape cerita sebenar yg berlaku dalam tiga2 watak utama iaitu Adam (Afdlin Shauki), Sufi (Tony Yusoff) dan Imaan (Baizura Kahar)...

paling saye suka tgk lakonan nasha aziz... kelakar dia tu! menjadi la lakonan dia sebagai pompuan kecoh... memang sesuai la dia jadi pelakon sebab pelakon ni kena muka tak tau malu.. hehehehe..

lagu-lagu dalam filem ni pun sedap2... especially lagu sepi nyanyian yuni shara... lagu tu la yg buat saye nangis meleleh-leleh... hehehehe... utk anda yg belum tonton filem ni, bawala family, kawan2 atau pasangan anda menonton... gerenti lepas tu lagi sayang kat diorg! :)

1 comment:

Sedingin Salju said...

Tapi muzik dia masa iklan dalam tv tu, dengak macam lagu hindustan.

Aha, tengah tunggu drama Oshin kat tv9.