Friday, June 26, 2009

rest in peace my 2 legends

saye membesar dengan lagu-lagunya.. teringat lagi first time tengok video klip Thriller.. ternganga la tengok! lepas tu tengok stage show dia.. cara dia menyanyi yg suka sentuh alat sulitnye, moonwalkingnye, cara dia menari, sarung tangan yang penuh sequin, seluar senteng nampak stokin putih atau bersequin.. semuala.. teringat maksu cerita masa dia pegi tonton konsert MJ di Stadium Merdeka, KL, masa dah abis konsert, tgh berjalan ke kereta, tiba-tiba MJ keluar dari bumbung sebuah kereta melambai kepada peminatnye, maksu saye punyenya menjerit keseronokan!.. suka tengok Neverland Ranch nye yang macam Disneyland.. juga saye baca cerita tentang jatuh & turun seorang Raja Pop Dunia.. tapi sekarang dia dah takde.. terkejut gile bila bangun tido, dapat sms dari mama pukul 9.18 pagi. MJ meninggal dunia pada 25 Jun 2009 pukul 2 petang lebih ketika berusia 50 tahun.. MJ meninggal dunia kerana sakit jantung dan ketika dia sedang bersiap sedia untuk konsert "come back" di London... Al-Fatihah, rest in peace my king of pop..


juga pada hari ini, dunia kehilangan seorang lagi bintang berbakat, seorang lagenda yang terkenal dengan filem Charlie Angels, salah seorang angel, Farah Fawcett.. dia terkenal dengan dandanan rambut yang cukup cantik.. Farah meninggal kerana kanser anal.. RIP my dear..


2 comments:

edzlin007 said...

Al-Fatihah buat Mikael/MJ. walaupun banyak kontroversi, lagu2 nya memang menyatukan kita semua.

RIP Farah Fawcett

::@FiQ said...

org lain dok meratap mj... aku dok meraung teringat farah.....owhh farah fawcett i lap u beri strong!