Tuesday, June 9, 2009

Penang - dah nak balik KL

Pagi Ahad lepas, selepas tdo dlm keadaan tak puas hati, kitorg bangun dalam pukul 9, terus breakfast kat hotel. Kalau ikut saye ni jenis tak bangun awal utk breakfast, tapi bila dgn opie kenala bangun & this time dah tak blh tdo dah, takut nanti bengap pulak terlebih tdo., malam tadi tdo awal. kalau mlm tadi Penang sana sini jem, nak breakfast pun jem jugak tau kat entrance! Pagi-pagi lagi coffee house dah penuh, nak masuk pun kena tunggu & beratur kejap..


Breakfast ala kadar je, then kitorg turun ke pantai nak amik-amik gambar. nak mandi jangan harapla, laut dia kotor! Tak macam kat pulau.. setakat bergambar je bolehla.. :) tengok laut, tak sabar nak ke pangkor & perhentian hujung bulan ni! yahoooooo... :D




belakang tu hotel yg kitorg stay, Tanjung Bungah Beach Hotel


mana Zaff?


macam menari lak! hehehehe..




Lepas jalan-jalan di pantai, naik ke hotel terus bersiap utk check-out. Then kitorg ke town, nak beli jeruk kat Chow Rasta, ramai yg kirim! Jalan-jalan kejap kat area tu, amik gambar, dalam kul 12 kitorg gerak balik KL. Tapi sebelum tu kitorg lunch dulu kat Padang Kota Lama, mula-mula saje je nak jalan-jalan kat situ, tiba-tiba tgk medan selera tu dah ada kedai yg bukak. saje je tengok-tengok, pastu ternampak lak mee udang, tu yg terjebak makan kat situ, kalau ikut tak plan pun nak makan kat situ. tapi tempat tu kotorla, diorg tak cuci lantai bekas malam tadi, terpaksala ku butakan mataku! lepas makan, kena cari petrol station dulu sebelum masuk highway, nak isi minyak & nak top-up touch & go, tak sanggup la nak stuck dlm jem dekat plaza tol.. tu pun jenuh sebab tak semua yg boleh top-up, yg ada pun, kredit abisla… sejam gak melilau sana sini (jalan Penang kan banyak 1 way? Tu yg lg lambat), jem pun dah start balik, isyh tak sabar-sabar nak balik KL! Tension je dgn Penang this time..


On the way ke KL, kereta memang banyak & selalu jem.. boleh kata ada je hentian, jalan mesti jem.. tak paham kenapa! Nak singgah makan, confirm tak sebab dari luar dah jem, nak gi toilet pun seksa! Haiya!!! Memang la kitorg tak singgah, just gi toilet je sebab panggilan alam dah memanggil. Hehehe.. Kitorg masuk highway dalam 1.30 pm, sampai KL 5.45 pm.. tak balik terus, singgah Chawan (kat Bangsar) jap, makan cum dinner, baru balik rumah.. next time, nak cuti plan betul-betul k.. kalau boleh jgn la masa cuti sekolah, confirm buang masa dalam kereta sebab jalan jem!




sodapnye jeruk!

nasi kandar Line Clear. tapi tak makan kat situ pun



seronok dapat minum air kelapa! tapi pasal air kelapa ni la tokey kedai tu ikut kitorg sampai ke kereta, dia ingat kitorg tak bayar! hahahahaha.. padahal dah bayar sekali dgn mee udang tu..

mee udang - RM8


5 comments:

edzlin007 said...

hmm, RM8 pun mahal jg, slalunya RM5 je..padang kota kan.

Feyda said...

i've been there b4 i.e Tanjung Bungah Beach Hotel.pi ngan member berdua..tp x sempat pi jln kt pntai dia sebab sibok pi jln tmpt len..hehe..

Padang kota tu mmg kotor.Mahal plak tu!ish...pnah mkn char kuey tiaw kat ctu, x lawan kat kpala batas punya...nyam2! haha!

Next year kalo lalu Sg Petani calling2 eh! Ada rezeki bleh kte jumpa di sana.. :D

biqque said...

nape tak mkn kat line clear??? sedappppppppp!

alamak dah teringat...camne nih :(

Zaff said...

edzlin - memang le mahal.. takdela byk mana, RM8 dia charge. yg tu kat gurney drive

feyda - feyda dah kat sana pulak ke?

biqque - panasla nak makan kat situ? tgk tak berselera je temapat dia, lagipun kitorg berdua tak bape suka makan nasi kandar

Feyda said...

InsyaAllah dok sane pas kawin..Kat Tikam Batu eh! Hehe... :D