Monday, June 29, 2009

it's the day that my holiday starts..

semalam hari Ahad, sebelum ke Pangkor, saye dan husband ke Mid Valley utk beli ape-ape yang patut nak dibawa ke sana.. sebelum ke Mid Valley, kitorg lunch kat rumah my parents.. angah & aidil pun ada! mama masak ikan siakap 3 rasa, ayam masak lemak cili padi & kerabu mangga.. sodapnye! kari dietku! huhuhu.. tapi yg best, makan dg family beramai-ramai, afan ngan udin je yg takde, still tak cukup korum..

kat Mid Valley, kereta byk gile sampai jemla jalan kat luar Mid Valley tu! tapi nasib kitorg baik, masuk je parking terus dapat parking, depan entrance lak tu! Alhamdullillah.. kat sana, opie beli beg water proof kat kedai dive tingkat atas sekali Mid Valley & boardshort... saye lak, mula-mula tak nak membeli, tapi terbeli gak - seluar bermuda kat Jusco & 2 t-shirts kat MNG. sabar jela! hehehehe..

then we went to cats show kat exhibition hall Mid Valley. masuk bayar RM5, adala dalam 100 jenis kucing yg masuk comp time tu.. geram gile tengok! tapi org ramai sgt, so takdela boleh belek lama-lama kucing tu.. ada kucing yg mcm sean, kalau mcm tu bawak sean masuk comp tu mesti boleh menang gak! hehehehe...

lepas tu, jalan-jalan mencuci mata, then opie ajak makan ice cream. dia tanya saye nak makan ice cream ape? Baskin-Robbins or Haagen-Dazs, katanya nak tunai janji dari dulu yg dia nak belanja saye makan ice cream.. so, saye ajak makan kat Haagen-Dazs sebab Baskin selalu makan.. huhu, thank u sayang!

cookies & cream


chocolate cookies cream & macadamia nuts


lepas Mid Valley. Kitorg ke rumah parents opie lak nak amik PSP opie nak bawak ke Pangkor.. lepas tu, ni aktiviti kitorg.. hehehehe..






ni selepas kejadian...

makan durian kat Taman Melawati.. kat situ siap ada meja kerusi macam kat gerai makanan... setelah berminggu-minggu mengidam nak makan, dapat jugak akhirnya! kitorg berdua makan 4 bijik, RM25.. ha, amik kau! konyang sampai ke pagi.. hahahaha..

3 comments:

biqque said...

aaaaaaaaaaaaaaaa duriannnnnnnn!
i luvvvvvvvvvvvvvv duriannnnnn!

have fun kat pangkor n perhentian.

(envy mode)

edzlin007 said...

huhu tak panas badan ke. bestnya ada show kucing, ye, next time masukkan sean tu

Zaff said...

biqque - i baca blog u pasal durian tu.. my mum kalau buat kuah durian tu, i mesti makan dgn roti yg byk keping.. samala mcm u! hehhehehhe

edzlin - ntah tak panas lak mkn durian.. nak masukkan sean tu kena groom sket dulu.. :P