Saturday, May 9, 2009

TERjebak & TERbeli. so, TERkurangkan la!

tinggal sorang setelah opie ke lumut ada paintball comp, sebelum ke ofis, dan bagi memenuhkan masa, saye ke Queenspark, Jalan Peel. untuk yg tak tau, Queenspark tu factory outlet. antara kedai yg ada Watson, Guardian, Esprit, MNG, Quicksilver, Lovely Lace, Guess dan Anakku. harga barang-barang, murah daripada kat outlet biasa. tu yang best tu! masuk ke Quicksilver, ingat nak cari bikini & boardshort Roxy (sebab we all nak ke pulau lagi!)... tapi takde yg berkenan walaupun harga memang jauh beza...

then, masuk ke Esprit, TERjebak dan TERbeli 3 pasang baju.. lagi best, beli 3 pasang ke atas, potong lagi 30% untuk pemegang credit card Citibank.. wow, cun la tu! nasib baik tak TERbeli banyak lagi! hehehehe..

disebabkan sejak minggu lepas, saye dah TERbeli baju dalam 5, 6 pasang... it's time for me to kurangkan dan ketepikan baju-baju lama! mana yg rasa ok, saye nak dermakan kepada sape-sape yang memerlukan (itu memang selalu family saye buat).. :)

my wardrobe room yg dah penuh.. hehehehe.. almari paling kanan penuh dgn baju kurung & kebaya, so dah tak boleh masuk baju lagi. yg brown tu opie punye barang-barang & yg paling hujung tu semua baju-baju saye. full kan? alamak, macam mana ni??? rasanye macam semua ok lagi??? sayang la baju-baju tu... :P


opie : dah macam boleh bukak butik sayang!
me : memang tu i punye plan.. belajar dari sekarang! :P

3 comments:

biqque said...

i tau queenspark tu, i penah pegi, mmg murah dari butik lain. penah gak terbeli kat situ. hahaha! (u nak gi pulau lagi??? nak itutttt!!!)

wardrobe penuh tu perkara biasa bagi shopaholic cam kita ni. hehe! i kalau tak beli baju dlm sebulan mmg tak sah, tak kira la murah ke mahal. i penah buat online lelong, derma (kadang tak sesuai sbb baju slalu seksi), or kasi orang.

hubby pun dah ngamuk sbb wardrobe dia pun i guna. hahaha! (kira separuh lemari dia i dah amik, dan tak lupa juga lemari towel ye! study room pun ada gak lipatan baju ku yg dah tak dipakai nak kasi orang. hahaha!) masalahnye baju i bukan nyer pasal elok ke tak elok! pasal mmg dah tak muattttt! i dah gemokkkkk!

camne niiiiihhhh?

Zafiruddin said...

Queenspark is the best kannn..suke jugakkk..kalau akak dtg sini udin bawak gi bicester village pulakk..lagi pengsan.
hey.hey.hey.spotted audrey hepburn oversize t-shirt.dapat kt mane???nakkkkkkkkkkkkkk.

Famila Akmar Faisal said...

wah zaff..banyak nye baju...best kan kalo tgk koleksi baju2 kite nie... :)


*pulau perhentian tu best sgt eh,..?macam menarik je tgk view die..* (macam teringin nk pegi tapi pas pantang le...hehe)