Thursday, May 7, 2009

jalan-jalan di London

walaupun saye tak dapat ikut family saye ke UK, tapi bolehla kalau nak share dengan korg serba sedikit pasal diorg kat sana... my parents & adik bongsu saye ke sana awal bulan lepas. ayah saye balik KL 2 minggu lepas, mama & afan lak sampai KL pagi semalam... malam tadi, terusla saye & opie pegi jenguk diorg kat rumah..

seronok dengar mama bercerita & lagi best tengok gambar. sejak kecil, one of my dream nak ke London, tapi takde rezeki lagi sekarang, diorg yang sampai dulu. insyaAllah, ada rezeki kitorg nak ke sana 2011 masa udin konvo.. :)

malangnya huruf "H" terpadam... isyh isyh...

ni kat Bond Street, lebih kurang sama mcm Oxford Street la... jalan yang kiri kanan penuh dengan butik-butik designer. ada certain designer label tu, takde kat negara kite!

butik cartier kat belakang tu...

mama depan butik Tiffany & Co.



Bvlgari. tak masuk, bergambar pun jadilah!

saye ada perfume ni! Chopard..

LV.. kalau ikut udin, dah keluar masuk butik tu. salesman/girl kat sana tak macam kat KL yg pandang org sebelah mata. yang kaya je nak layan, kalau tak jangan harap! betul-betul pilih bulu kan? kat sana sape-sape je masuk dilayan seelok mungkin




bila udin nak hadiahkan akak beg Hermes beli kat butik belakang tu? hehehehe..

mama cakap butik Jimmy Choo kat sana dah dijual kepada org lain

Tower Bridge.. jangan confuse dgn London Bridge ye.. ni yg popular. abah ckp London Bridge takde ape-ape pun, just jambatan biasa...




4 beranak di Tower Bridge. nanti turn kitorg pulak ye! udin, wait for us! hehehehe..

Big Ben

ni Westminster Abbey.. Princess Diana diberi penghormatan terakhir kat sini. juga semua perlantikan, perkahwinan & kematian diraja semuanya dilangsungkan di sini..
.
afan tepi Big Ben yang berusia 150 tahun

London Eye... sama je mcm Eye on Malaysia... tapi kalau naik pemandangan tak samala... :)



aik? org yg dah selalu ke London pun bergambar gak ke???? hehehehe..

depan gate Buckingham Palace. kalau dulu pondok guard kat tepi gate tu, tapi sekarang dah dipindah ke dalam. so, tak boleh la nak bergambar dgn guard yg famous tu! opie ckp, guard tu sembunyi kat belakang sebab tak tahan Mr. Bean kacau! hahahahaha...

Buckingham Palace

taman di Buckingham Palace

6 comments:

biqque said...

ni kena pegi ni! kena buat2 terbeli tiket...haha!

- Lin@ - said...

LV butik.. kat Paris pun sama..semua dilayan dgn baik..so attitude org sini kena la ubah kan..

edzlin007 said...

cantiknya.

a'ah, butik LV sini tu kalo kita pakai biasa je, mcm taknak layan je.

London Stay said...
This comment has been removed by the author.
Mohamed Rafiq Sulaiman said...

Maaf, mohon tumpang iklan ye Tuan Blog...

Kepada sesiapa yang nak melawat kota London, kami ada menyediakan servis penginapan budget di London :

http://homestaydilondon.blogspot.co.uk/

@

http://homestay-london.blogspot.co.uk/

TQ n sorry again..

Nik Azhar said...

Assalam,

Minta maaf tuan blog.. Mohon kebenaran nak iklankan homestay kami di London.

http://bilikhomestaylondon.blogspot.co.uk/

Minta maaf dan terima kasih ye tuan blog.