Tuesday, May 5, 2009

Selamat Hari Pekerja!

jumaat lepas, walaupun cuti Hari Pekerja, saye tetap tak cuti. biasala kalau dah keje dgn radio... aritu saye on air dari pukul 12 tgh hari sampai 6 petang. tapi on air live sampai pukul 4 je, then 4-6 tu VT ataupun recording.. kitorg ni tak boleh on air live lebih dari 4 jam, nanti kepala biol, terus dah tak kreatif. hehehehe...

keluar rumah pukul 10.30 pagi dgn harapan nak drop opie kat rumah parents dia dulu, dia nak basuh baju kat sana. tapi boleh kata semua jalan kat KL time tu jem gile! hari sebelum tu pun, jalan jem... tak paham kenapa... so, terus la kitorg ke ofis saye je..

tgh on air, nak keluar dari konti je, ternampak si kecik ni... mula-mula terkejut gak. bila masa kitorg ada exec baru ni? datang keje time cuti lak tu! hehehehe...

gambar ni diambil dari celah pintu konti kat cermin. tu yg blur sket tu!


rupa-rupanya tu anak Nor (producer Breakfast)... relax je dia tengok cerita Tom & Jerry... mak dia lak naik tingkat 19, ada recording dengan Menteri Kesihatan yang datang buat PC kat atas... saye suka budak mcm ni, yang pandai bawak diri. tak macam separuh budak yang takut dengan orang... mintak-mintak nanti anak saye mcm ni!

abis keje, since awal lagi, kitorg ke melawati. saye nak ke klinik kat situ. ingat nak singgah rumah maksu yg kat kemensah tu, tapi abah cakap diorg nak keluar lak.. so, tak jadila... tengah jalan kat kaki lima kedai-kedai kat melawati tu, saye ternampak kucing ni..





besar kan perut dia? kesian ada, nak tergelak pun ada... comel je melepak tengah jalan. dah tak larat jalan agaknye... takut org terpijak dia je... tak pasal-pasal terus terberanak kat situ...

sebelum dinner, perut dah lapar, singgah beli pisang goreng jap kat keramat tu. then, lepak je kat rumah parents opie, dok kejap, abah pun sampai. dia dar rumah maksu, mentang-mentang jadi org bujang kejap (my mum still kat UK), berjalan je ke sana sini... hehehehe...

malam, we all semua - saye & opie, abah, parents opie & adik-adik dia, ke restoran kepunyaan Amy Search (Cheng Ho). setelah 2 kali pegi sebelum ni asyik tutup je. nasib baik kali ni bukak. org punye ramai, nasib baik ada table walaupun kitorg tak book sebelum tu.. lepas we all masuk, sape yg datang kemudian, semua kena tunggu kat luar...

makanan chinese-islamic food kat situ best... servis pun cepat, tak sampai 10 minit dah sampai makanan kitorg.. kitorg makan tak ingat punye... makan 7 orang, harga dalam RM200++. okla kan? boleh la datang lagi next time!

ayam kung po - ayam kicap bersama gajus

seafood tomyam

kangkung belacan

daging black pepper. my favourite!

sebenar saye & opie order 7 hidangan. selain yg kat atas, lagi 3 hidangan - ikan siakap stim, cheng ho fish (ala-ala masak sweet sour & 3 rasa) & omellette... sodap....

2 comments:

edzlin007 said...

restoran cheng ho tu memang sedap.

mmg kelakar lak tgk pic kucing tu

linzscollections said...

sooooooooo cute meowww pregnant tu...hehehehhe