Sunday, May 10, 2009

mama, akak sayang mama

mama saye, Zainun Abd Rahman (noticed tak nama datuk saye sama dgn nama ayah saye?), dilahirkan pada 31 Ogos 1959 dan melahirkan saye selepas setahun berkahwin dgn abah.. ni antara moment terindah saye dgn mama, sebenar byk lg gambar tp byk yg tak upload lg.. :)

mama saye ni, masa kitorg kecik-kecik, punyela garang! infact sampai sekarang! hahahaha.. tp kitorg 5 beradik sgt appreciate ape yg mama dah buat. kalau mama tak garang, kitorg takdela sampai ke tahap ni.. pelajaran alhamdulillah, life pun ok.. kalau tak, ntah apela jadikan? lagi satu, mama sgt pandai masak... katalah masak ape pun, semuanya sedap. sebab tu saye bercita-cita nak bukak restoran satu hari nanti, di mana mama adalah ketua chef! hehehehe.. mama juga seorg yg sgt memikirkan hal family especially makan minum suami & anak-anaknya, ape saja yg dilakukannya, mama akan utamakan anak-anaknya.. biarlah dia bersusah-payah, anak-anak tetap didulukan.. sekarang 2 daripada 5 anak mama dah berkahwin, anak perempuan lak tu... saye tau dia rasa kehilangan sgt walaupun dia tak tunjuk.. tapi sebenarnya saye pun rasa mcm tu. yela, 27 tahun duduk bawah satu bumbung, tiba-tiba dah kawin & duduk berasingan, memang terasa sgt, kena lak kitorg dari dulu memang rapat gile..

alhamdulillah saye dapat suami yg direstui mama & abah... dan saye lega sgt bila saye dah kawin dan dapat melepasi semua kenangan dan kejadian dulu-dulu.. mama je yg tau ape cerita saye dulu.. and sekarang baru saye tau restu ibu bapa tu penting untuk perhubungan kite. kalau diorg cakap tak ok, maknanye adalah sesuatu yg tak kena.. thanks a lot mama.. sekarang akak happy dan bahagia sangat... :)

when it comes to mother & mother's day, saye memang selalu terlebih emosi, tak tau kenapa.. ni pun, tgh menaip blog ni asyik meleleh je air mata. dah la baru baca blog biqque pasal arwah mak dia, lagila dok menangis je.. :(

mama, selamat hari ibu. akak sayang mama sangat-sangat. takde kata yang dapat diucapkan. akak mintak maaf atas segala salah silap akak selama ni.. mama jaga diri ye & jaga makan. i love u.. muah!

pedulikan muka saye! ni masa kenduri belah opie..





org ckp saye klon mama!


lepas sah dinikahkan, mama nangis..


ni masa bertunang






susah mama nak lepaskan saye sebenarnya.. takpe mama, jgn risau! opie jaga akak mcm baby... hehehehe...

tapi sekarang, sejak berkahwin ni saye ada seorg lagi mama.. mama opie aka mak mertuaku! nasib baikla saye dapat mak mertua yg mcm mama saye.. seorg yg gile-gile, sporting dan senang bawak berunding. untuk mama, thanks sebab terima zaff dalam family.. selamat hari ibu, i love u also.. :)





kenangan terindah saye bersama 2 mama saye, kat bawah ni.. :)




3 comments:

Shahnaz Md Nor said...

teary eyes :"(

my mama said dat..
mother's love never end n its d purest among all :)

biqque said...

:( sayu je tgk gambar2 kawin u tu...bestnyer ada mak utk celebrate bersama...

waaaaaaaaaaaaaaaa...

Zaff said...

biqque - sabar ye.. ur mom berada kat tempat terbaik.. :)

sha - true.. :)