Thursday, April 2, 2009

Sg. Petani & Taiping

last weekend we all ada roadtour di Sg. Petani & Taiping. bertolak dari KL pukul 7.30 pagi, sampai sana lunch, check-in kat Cinta Sayang Golf and Country Resort jap, then terus ke venue. first venue was Village Mall Sg. Petani. the show was okla, tapi ada barang yang tak dibeli oleh penonton, iaitu kasut Farawahida... tak tau kenapa, nak kata mahal, kitorg start lelong dari harga RM30 je... barang artis lain semua abis dijual... duit kutipan diberikan kepada Pusat Perlindungan Pernim (pusat untuk anak-anak HIV/Aids, anak-anak yatim & gadis-gadis terbiar)...

settle show, terus pegi dinner kat The Carnival Sg. Petani. selain dinner, we all dihiburkan dengan show daripada staf-staf kat situ... tapi saye, myra, akhtar & julia tak tunggu, we all cabut balik awal. badan penat dari pagi dah bekerja keras (hehehehe), esok ada show lagi... yg lain, diorg tunggu sampai pukul 10 malam lebih... kesian korg... hehehehe.. nasib baikla kitorg ni pandai menyelinapkan diri...

esok bangun pukul 8.30 pagi, then breakfast kat hotel. lepas letak beg dalam bas, nak ke lobby, nasib baik ada buggy stop betul-betul kat bas kitorg. so, saye dan akhtar naikla buggy tu ke lobby... bilik kitorg ke lobby agak jauhla kalau nak jalan kaki, kalau takde buggy tu, bejinggut jugakla nak berjalan ke lobby...

lepas breakfast, kitorg naik lagi sekali buggy ke bas... sempat lagi bergambar tau! jakun kan? hahahahaha...


yo-yo-o je myra jadi driver kan? hahahaha... yg penumpang kat belakang tu mcm nampak lembu je, myra nak langgar ke? hahahaha...



this time akhtar jadi driver... boring... slow sgt dia bawak! hahahaha...

show kat taiping central was awesome! org ramai gile, buat penyampai-penyampai SURIA dan semua artis bersemangat nak buat show. abis show, dinner kat doli kuey teow (katanya kuey teow paling famous kat taiping)... then gerak ke kl... dekat-dekat pukul 1 baru sampai KL... fuh, penatnye! esok nak keje balik...

5 comments:

biqque said...

cinta sayang resort tu best kan? haha...

tepen awesome?! YEAHHHHH! hidup tepen! hehe...kuey teow doli tu memang famous! tapiiiiii masa dia meniaga pasar malam zaman dia susah dulu, laaaaaaaaagi sedap! dah kaya, kedai ada ekon, kuey teow jadi skit, dannnnnnnnn tak sedap! dunia oh dunia...(tak tengok bapuk tepen ke? cun wooooo...kihkih!)

Zaff said...

taiping best gile!!! penonton sporting...

dah makan kat situ okla, i mtk kuey teow special, banyak gak, sampai tak abis makan... yg bestnye udang dia byk & kulit udang tu dikopek... okla... :)

tak sempat gi tgk bapuk 2 tu, tp kat taiping central pun ada, siap naik stage... meletop!!!! kebabom! hahahaha...

edzlin007 said...

buggy ni dari kereta apa ya? kalau di pulau jerejak kereta kancil.

elysuhaili said...

ade kenangan kt cinta sayang resort tuh.. dulu pg ngan biqque arr..hehehhee

Zaff said...

edzlin - buggy tu biasa je macam buggy kat padang golf tu... cuma yg ni dia panjang lagi...

skin - kenangan ape? share la... :)