Thursday, April 23, 2009

suka hatila!

saye pernah baca blog tentang perang blog antara blogger-blogger... blogger A tulis blog mengata blogger B or other ways.. and benda tu tak pernah saye amik port (kalau sape yg kenal saye, diorg tau macam mana perangai saye yang suka buat keje sendiri, jaga diri sendiri & tak penah amik tau pasal org lain)...

tapi rupa-rupanya benda tu pun kena kat diri saye... saye ni yang tak berapa rajin nak baca blog orang, kecuali kawan-kawan saye punye blog, tiba-tiba pun terkena... yang masalahnya, saye langsung tak kenal blogger tu... dan yang saye pelik, kenapa la ada manusia yang macam tu? sibuk hal orang, then nak tulis pasal blog kite (walaupun kononnya tak ditujukan kepada kite, tapi dapat agakla dia tulis berdasarkan rasa ketidakpuasan hati dia kat blog ni dan blog-blog yang lain)... dah takde keje agaknya? tak pun dia jeles tengok kemesraan kite dengan sape-sape atau dia jeles tengok blog kite banyak hits? hahahaha...

siap tulis, kalau nak tulis blog kena macam tu, kena macam ni... ala-ala macam rules for bloggingla.. eh? macam dah masuk university da kena ikut peraturan... nak tulis blog pun ada rules ye? hehehehe... tapi, itu blog sape yg dia sibuk nak jaga tepi kain? suka hati blogger tu la dia nak tulis pasal ape kan asalkan tak mengacau sape-sape atau policy ape-ape kan? itulah yang dinamakan hak kebebasan menulis... kesianla kat org macam tu... hidup asyik tak puas hati dgn org lain je, walaupun dia tak kenal orang tu! mesti rasa hati tu tak pernah puaskan? hehehehe... patutnye tambah satu lagi rules untuk diri sendiri, jangan suka menyibuk tentang blog orang lain!

6 comments:

BAINI KHAIRI said...

blog mana? send kat email aku...

BAINI KHAIRI said...

aku tak jumpa la blog tu...

takpe la...aku rasa dia jeles kot dia takde lelaki yang nak. kata pun pembenci lelaki...tu yang jadi psiko tu.

elysuhaili said...

ye ke zaff? dengkinye.. kaki sebok tuh..

BeMiE said...

ermm tul kata baini... apa2 pun pegi gasak la ngan dier zaff.. buat bodoh jer ngan org camni.. hheheheh

j.e.j.a.r.i. said...

wak...
bak sini link blog tu. apa kessss la...*sigh*
ala pedulikk wak.
resam jari..telunjuk menghala org..lg 4 kena batang hidung sendiri..

=pa'e faizah=

edzlin007 said...

huh, buat tak tau jela akak zaff. orang yg jenis dengki ni slalunya org lain akan cepat meluat dgn perangainya.