Thursday, April 16, 2009

Erra Fazira & Engku Aleesya

siang tadi dalam pukul 2.30 petang saye, angah & zaini ke rumah Erra... saje nak ziarah dia & tengok baby Aleesya... kitorg (EFE - geng Erra Fazira Entertainment) memang plan nak pegi lambat-lambat sikit, so that boleh bersembang & melepak dengan tenang bersama erra & baby... :)

sampai je, zaini dah sampai dulu. kat rumah erra pun takde sape, just mak mertua dia & her maid... erra pun dok lepak je atas sofa baring2... dia nampak dah sihat & dah kuat... baby pun sama. mak aiiii... semangat betul si kecik tu! dah mcm umur sebulan, 2... besar badannya... dukung pun sedap je (tapi saye tak dukungla, angah yg dukung...) :)

sempatla kitorg bersembang-sembang pasal experience dia bersalin normal dgn baby yg besar sambil-sambil makan buah epal & pear... macam-macam dia cerita, saye rasa semua kot dari masa dia start sakit (contraction), sampaila sekarang tengah berpantang... antara yg saye ingat dia cakap, "sakit contraction tu tak sakit sgt, maybe kite tak sempat rasa betul-betul sakit sebab dah kena cucuk epidural... tapi, sekarang ni lepas bersalin, mak aiii... punyela sakit! sakit bekas jahitan, sakit itu, sakit ini... semua sakit datang dalam satu masa..." huish! terus rasa saspen je nak ada baby... hehehehehe...

lepas tu mulut dia bising suruh angah makan macam-macam. FYI, my sister tu dah pregnant nak masuk 6 bulan, tapi perut kecik je... berat mcm org tak pregnant, 48 kg... mana tak kena bising dgn mak aiii (itu gelaran kitorg utk erra... stands for MAK AYAM... hehehehe... big boss kan?)

lepas makan dijamu dgn bihun goreng, saye mintak diri sebab pukul 4 ada training di ofis... ntah bila lagila nak jumpa dia... harap-harap lepas ni ada lagi show dgn erra... rindu time-time lepas masa busy ke hulu-hilir buat show dengan dia. diam-diam dah dekat 10 tahun kitorg (EFE) bersama... :)

* Congratulations Kak Erra & boss, dan selamat tiba ke dunia baru wahai Aleesya... saye ada gambar baby, tapi amanah org, saye takkan publish gambar tu kat sini. sorry ye semua! :)

7 comments:

edzlin007 said...

huh, angah 48kg? ringannya...hmmm mesti comel kan aleesya tu

Famila Akmar Faisal said...

wah..mesti comel n tembam anak erra..dapat bayangkan sbab ra pun comey...btw,zaff,kem salam erra.. (amanatnie..hehe)famila punnak bersalin dah tunggu hari jek...hehe

Ma'am_Chelsea said...

Sonoknye..

X sabo tgk baby Aleesya :)

Zaff said...

edzlin - angah tu kurang makan. sebab tu kena bebel dgn erra..

famila - congrats in advance. take care. selawat byk2 k!

ma'a, chelsea - tunggu sampai abis pantang ye... :)

lovelyelle said...

Zaff..

u'r lucky.. and soooo lucky..

i was erra's fan since school :)

tp till now tak pernah jumpa dia.. i admire her courage and beauty!

dari setahun ke setahun, dia makin cun.. hope she gets back her previous figure.. tp kalau tak dapat pon takpe.. janji perwatakan dia tu yg saya puja.. hehe

Sakura said...

48 kg je berat angah?? la...kena tambah lagi tu....mesti kecik je perut dia kan...Xpe..badan berisi masa mengandung ni comel apa..macam Kak Erra tu:-)

j.e.j.a.r.i. said...

ya. amanah.

=pa'e=