Wednesday, August 5, 2009

tidak ku pinta cacat begini..



Sabtu lepas, 1 Ogos, siang sebelum kitorg gi makan sate malam tu, saye & semua announcers Suria FM & boss ke rumah Pertubuhan Kanak-kanak Insan Istimewa Cemerlang yang terletak di Bandar Baru Sungai Buaya, Rawang..


Berkumpul di Restoran Puteri Penchala pukul 10 pagi, sebab tak nak masuk KL yg confirm-confirm jalan jem sebab perarakan anti ISA tu.. dalam dekat-dekat pukul 11 kot baru bertolak ke Rawang selepas tunggu Naim yang paling lambat sampai! Hahahahaha.. membuta la tu kan? Sampai terlajak.. :P


Sampai sana dalam tengah hari. Rumah pertubuhan tu merupakan rumah teres corner lot 2 tingkat & masa kitorg pegi tu adala dalam 10 org anak istimewa tinggal kat situ.. kitorg bawak sikit sumbangan & kitorg bawak jugak KFC utk lunch dgn diorg..


Kat situ, ada yg terencat akal, syndrome down & cacat penglihatan.. tapi ada di antara diorg yg boleh bercakap dgn kite.. sedihla bila tgk diorg mcm tu.. buat saye rasa bersyukur sgt dilahirkan sempurna, tak macam diorg..




manala KFC ni? lambat sgt nak makan..


Tapi yg kelakarnye adala salah sorg drpd diorg, nama dia Aziz, syok kat saye.. hehehehe.. umur dia 27 tahun & dia terencat akal, tapi masih lagi boleh bercakap dgn kite.. saye perasan, masa saye sampai & masuk dlm rumah, dia tengok je kat saye & senyum-senyum.. bila saye keluar duduk kat khemah luar rumah, tak lama lepas tu, dia pun datang duduk sebelah saye.. so, saye sembang la sikit-sikit dgn dia & dia siap tanya sape nama saye! Hahahaha.. lepas tu masa nak makan, dia siap panggil saye duduk sebelah dia.. masa makan, dia cakap dekat bob, naim & zizi, tunjuk kat saye, “awek lawa!” hahahahaha.. lepas tu, bob, naim & zizi usikla dia, ckp dia suka kat saye sampai dia termalu-malu & merah telinga.. and aziz pun gentleman, dia amik 2 biji rambutan, sebiji bagi kat saye.. ada cikgu dia ckp aziz tu memilih orgnye.. adala diorg tanya dia suka ke kat kawan dia, dia boleh ckp, “tak suka, sebab cacat!” hahahahaha.cikgu tu ckp, dia tak sedar yg dia pun cacat! Hahahahaha..


Aziz makan sebelah Zaff.. hehehehe..



Ada sorg lagi budak syndrome down, yg tu byk ckp & suka bersembang.. tapi agak susahla kite nak paham ape dia ckp, tapi saye suka tgk dia makan KFC, bersih je pinggang & tulang-tulang semua mcm org normal makan, tak comot mcm budak-budak lain..


lupa la ape lak nama dia


Sorg lagi budak perempuan yg buat saye tersentuh hati, nama dia Syikin.. dia cacat penglihatan, tapi terer main keyboard. Katanya dia belajar sendiri.. masa dia main lagu Namun Ku Punya Hati (Revolvers), semua terdiam.. kalau lama sikit lagi dia main, saye rasa saye dah menangis kat situ jugak, punyela tahan je nak nangis masa tu.. kuasa Allah kan? Dia buta mata, tapi hati dia tak buta.. dia siap kenal kitorg sebab dia suka dengar Suria FM.. dia sebut nama Zizi, Tuah, Myra & nama saye dengan betul, siap complete dgn masa kitorg on air.. dia ckp dia suka dengar kitorg sebab kitorg semua kelakar & lagu-lagu semua best.. dia taujugak pasal 40 minit muzik terbaik tanpa henti.. tapi krew malam dia tak kenal sebab dia dengar radio sampai pukul 5 je.. terharu gile masa tu..


tu la dia Syikin yg terer main keyboard



Dalam pukul 3, kitorg gerak balik ke Restoran Puteri Penchala.. then, saye tumpang Myra balik ke ofis sebab opie amik saye di situ.. sampai kat roundabout jalan duta nak masuk ke jalan kuching, nampak jalan kuching jem gile.. melekat! nasib baik kitorg sempat reverse masuk bukit tunku walaupun sebenarnya dah masuk simpang nak ke jalan kuching tu.. kereta-kereta belakang kitorg pun semuanya reverse balik & also naim yg depan kitorg.. nasib baik tak ter "stuck" dalam jem tu, kalau tak, ntah pukul bape la nak sampai ofis, padahal bukannye jauh mana dah adri jalan kuching tu.. ini semua pasal perarakan tu la! abis huru-hara KL! huh!


ni dalam van, bukan senang nak kumpulkan semua announcers dalam satu van tau! tapi masa ni myra dah selamat tido kat belakang sebelah naim tu

ketua samseng Suria FM. sebab badan dia besar, dia kena duduk depan!

4 comments:

edzlin007 said...

terharu jg baca. taknak bawa syikin jadi tetamu suria fm?

Nieta Abadiey said...

Klaka la si aziz tu akak....

Zaff said...

edzlin - syikin tu selalu call myra kat konti

Zaff said...

nieta - kan? walaupun cacat, tp taste tinggi!