Sunday, August 30, 2009

bestnye makan

Rabu (27/08), setelah 3 hari buka puasa huru-hara sorg-sorg di ofis, akhirnye saye dpt beruka puasa dgn my husband betul-betul! Yeay! Tapi takdela betul-betul time buka puasa, we only can eat after saye abis on air which is pukul 8 lebih.. okla kan? Daripada bukak puasa sorg-sorg kat ofis & makan pun ala kadar je..

Tak jauh pun we all pegi makan.. kitorg makan kat Hokkaido, dekat sgt dgn ofis saye, jalan kaki pun boleh.. Restoran seafood ni terletak depan Hotel Vistana KL.. dulu saye penah makan kat situ tapi during lunch time, makan kari kepala ikan (walaupun saye tak makan kepala ikan).. sodap gile!


For dinner lak, dah ramai yg ckp sedap.. teringat puasa last year, Zhana tapau lemon chicken from that restaurant, best gile! Then, last 3 weeks, Anne & group Alexa pun dinner kat situ, pun the same thing dia ckp, lemon chicken best.. so malam tu kitorg pun try la.. we ordered ketam, lala, chicken.. sodapnye! Boleh repeat makan kat situ! :D


lemon chicken yg tak berapa masam lemon dia.. kalau sesetengah tempat, lemon masam gile..


lala masak kari & kicap kot..


ketam masak sweet sour


then roti yg rasa mcm pau ni dicecah dengan kuah ketam tadi.. fuh! malatop!!


p/s : sorry ye kalau entry ni mencabar nafsu anda di bulan puasa ni! hehehehe..


2 comments:

Nieta Abadiey said...

Wahh...nyam nyam nyam....meleleh2 ayaq liuq gua beb...huhuhuhu

biqque said...

menarik la ketam tu!!! arghhh!!!