Wednesday, August 26, 2009

first, second & third day berpuasa

Pejam celik pejam celik, dah masuk hari ke-5 semua umat Islam berpuasa.. rasanya masih tak terlambat zaff nak ucapkan selamat berpuasa kepada semua.. :D

Alhamdulillah, tahun ni kite mula berpuasa pada hujung minggu, iaitu hari Sabtu.. dan Alhamdulillah jugak weekend kali saye takde ape-ape ground event setelah dah banyak weekends tak bercuti.. tahun ni jugak pertama kali saye berpuasa pertama kali dgn suami tersayang.. hehehehe.. tapi nak kata excited, tak la sangat sebab saye dah 3 kali berpuasa dgn opie, cuma tahun pertama sebagai girlfriend, tahun kedua sebagai tunangan & kali ni berpuasa sebagai suami isteri, oklah, biasa-biasa je.. hehehehe..


First day puasa, setelah satu hari bermalasan-malasan di atas katil je, petang dalam pukul 6, kitorg ke rumah my parents berbuka di sana.. mama was so happy sebab semua anak-anak dia ada kat rumah, even my brother yg study kat UK tu pun ada sekali.. sebelum ni, susah nak berkumpul semua, like last year, my brother yg nombor 3 tu pun still study kat Penang.. tahun ni? Sungguh seronok & meriah! Hehehehe.. mama masak nasi ayam her signature yg sungguh sedap sekali & agar-agar ice cream, udin buat buah melaka, & saye beli tembikai (walaupun saye tak makan tembikai).. angah? Konon-konon nak beli tepung pelita, tapi katanya dah pegi 2 bazar ramadhan, satu gerai pun takde jual! Iyolah! Hehehehehe..





Second day puasa, pun masih takde aktiviti.. kali ni kitorg berbuka di rumah parents opie setelah siang masih lagi bermalasan-malasan di rumah.. mama opie masak sup tulang, sambal udang, also ada kuih-muih & bihun goreng..


Third day, which was the first day keje di bulan puasa.. tengah hari dalam pukul 1 lebih dapat call from Suby, dia bagitau saye kena on air pukul 6-10pm sebab kak lin MC.. alamak.. okla, saye hantar opie back to his office, then sambung lepak lagi kat rumah, dalam pukul 4 lebih baru gerak ke ofis.. this time, saye berbuka puasa, agak menyedihkan.. sebab saye berbuka sorg-sorg di ofis, sape pun takde.. I just had nasi putih, daging masak kicap, ikan selar goreng sambal, bubur pulut hitam & orange juice (semuanya beli di restoran Shahida kat area ofis).. sedih la bukak puasa sorg-sorg walaupun dah biasa sebenarnye (tahun ke-3 berbuka puasa time on air & di ofis).. *sob sob*



* how is your berbuka puasa? meriah?


3 comments:

Ely Hasrul said...

ala zaffffff nasik ayam tu buat terliur laa...

Zaff said...

kan??? nasik ayam special my mum dgn ayam goreng yg diperap dgn rempah2 yg best gile! nanti bila i bukak kedai makan, dtg la selalu makan ye.. hehehehe.. tgh plan ni!

biqque said...

kasi lawan MMCR linda onn la zafffff! hahaha!