Wednesday, August 26, 2009

that's why I am late!

3.50 petang. Lokasi - rumah saye di bukit jalil.. baru lepas mandi, tgh bersiap nak ke ofis.. check fon, ada 3 miss call dari Naim.. eh? kenapa ye? tak lama lepas tu, Suby call, tapi terputus & saye call dia balik.. dia tanya, "Zaff tau tak arini Zaff on air pukul 4?" ha??????? tak ke terkejut beruk kan? saye ckp kat dia, "semlm dlm meeting tak ckp pun shift back to normal today & i thought since kak lin cuti, so I on air pukul 6".. dia replied, bla bla bla.. hahahaha.. tak tau sape silap, yg penting schedule ditukar last minit & saye tak diberitau.. tapi dia ckp just dtg je, sementara itu, naim & bob on air sampai la saye sampai ke ofis..

lepas tu kelam kabut la call opie sebab dia bawak kereta ke ofis.. dgn dia-dia kena kerah balik cepat amik saye kat rumah & hantar saye ke ofis! nasib baik keje dia pun dah settle.. hehehehe.. gilelah! dalam hati nervous la gak, tapi it's not my fault.. sementara tunggu opie, saye sempat call Akhtar, tanya dia tau tak ape-ape pasal pertukaran schedule, & dia ckp dia pun tak tau, sama mcm saye.. ok fine, at least bukan saye sorg yg silap.. dan akhirnya, suara ku berkumandang di radio tepat pukul 5 petang! hahahaha..

5 comments:

Ely Hasrul said...

huyuh kelam kabutnye seb beik bukan salah zaff.. nnti kitorg duk belah sana xtau la kul bape nk smpai opis.. tp xpe .. lama lagik..

dialicious said...

heheh..kelaka la zaff ni..listener tau jgk ke u lmbt time tu..ke buat cam biase je..

Zaff said...

skin - stay kat bukit jalil ok, kiri kanan sume highway je.. :D

Zaff said...

diah - diorg tak tau kot.. tapi yg bestnye, semalam i on air 3 jam je instead of 4 jam! hahahaha

Nieta Abadiey said...

hahaha...memang lawak giler la...takpe cool jer,bukan salah u pon kan:-)