Saturday, August 15, 2009

ikut suka hatila

pagi tadi around pukul 11, me & opie went to Jakel, Masjid India, nak cari kain for baju melayu opie.. almaklumla, this year is the first time kitorg sambut raya sebagai husband & wife, so nak la sedondon kan baju? walaupun, opie sebenarnya mcm tak kesah je.. biasala lelaki kan? bukannye nak amik berat benda-benda mcm ni.. kalau saye yg tak mulakan semuanya, dia? buat tak reti jela..

ingatkan nak ke sana lepas wedding Ijoy & Nord, tapi pagi-pagi dpt sms dari Seri mintak gantikan dia on air arini sebab bapak dia sakit, so tu yg kitorg ke Jakel awal sikit, lagipun masing-masing dah tak boleh tido lama-lama lagi (walaupun hari cuti!)..

sampai Jakel dalam 11.30 pagi. tgh jalan-jalan dari Semua House ke Jakel, ternampak gambar kitorg (penyampai-penyampai Suria FM) yg cukup besar kat Mydin. sempat la amik gambar, sebagai bukti! :D

mana Zaff? yg kat tingkap tu dgn Myra..


masuk je Jakel, terus teringat yg baju saye yg nak dijadikan sampel tu dah tertinggal dalam kereta.. bengong betul! takkan nak patah balik ke Semua House nak amik baju tu? dah terus down nak cari kain.. adala 2, 3 colour yg nampak seakan-akan sama, so dengan tekadnye kitorg pun beli jela, walaupun rasa was-was.. lepas membeli, nak ke kenduri still awal lagi, so kitorg minum kat kedai mamak opposite Jakel tu.. sambil-sambil tu, tengokla balik kain yg dah dibeli tu, dah... rasanya memang lain dgn baju saye.. kat bawah real light, baru nampak the real colour.. dah sentap ni! tapi opie dok pujuk, katanya takpe je, janji tone sama. tapi saye kata ini confirm tak sama tone.. masuk kereta, padankan dgn kain saye, memang tak sama langsung.. opie dah terdiam, walaupun dari awal dia yg ckp takpe janji tone sama.. nak sama ape, memang lari langsung! tapi dia sempat pujuk lagi, nanti dia cari jugak kain yg sama mcm saye punye.. sekian wassalam, tahun ni kite beraya sesuka hati pakai baju kaler ape-ape ye! full stop!

4 comments:

edzlin007 said...

huhuhu benda dah nak jadi. janji pengertian aidilfitri yang penting. moga dapat juga sedondon nanti ye.

biqque said...

takpe, beli je kain lain.

Zaff said...

edzlin - kalau la dapat.. :(

Zaff said...

biqque - i malas nak amik tau dah, nak tengok opie alert ke tak..