Thursday, August 13, 2009

manusia yg macam-macam hal


ada satu hari tu, ketika saye berada di cafe tingkat 4 ofis saye & masa tu saye tengah tunggu makanan saye siap. then adala sorg pompuan ni datang & order akanan yg dia nak.. mula-mula dia tanya kat kak yati (tukang masak kat gerai tu), "mana kak yam?".. reffering to tukang masak yg sorg lagi, maybe dia nak kak yam tu yg masak untuk dia.. then kak yati ckp kak yam busy kat belakang.. lepas tu saye dengar lagi dia ckp kat kak yati, dia nak makanan dia tu mcm tu, mcm ni. saye rasa adala dalam 3, 4 benda yg dia nak kak yati buat untuk makanan dia tu.. yg kak yati tu pun layan je la.. tak lama lepas tu dia tanya lagi kak yati, "awak makan masin tak?" sebab dia nak makanan dia masin & dia suka masin sikit.. saye yg tgh tunggu kat situ terus terbeliak la bijik mata bila dengar pompuan tu mintak mcm-mcm kat kak yati tu, hanya untuk sebungkus bihun goreng! ayo, mcm tu punye org pun ada ke? punye la cerewet.. kalau nak makan ikut rasa tekak sendiri, masakla sendiri kan? saye tgk kak yati tu mcm malas je layan.. sabar jelah kan? itu baru nak makan, kalau benda lain or time keje, mcm mana la agaknya cerewet dia? nak-nak pulak kalau dia boss, mesti staf-staf dia ramai yg tak suka kat dia.. hehehehe.. manusia manusia..

4 comments:

Feyda said...

Camtu lah manusia zaff..mcm2 kerenah ada..Fida jumpa mcm2 jenis orang kat spital nun..nak puaskan ati sume orang,bahasa kasarnya mati terbeliak la.. :P

edzlin007 said...

lor, dahsyat, ingatkan order mcm2... huhu dia tak reti masak ke.. :p

Zaff said...

feyda - tapi menyampah la kalau jumpa org mcm tu!

Zaff said...

edzlin - tak tau la dia reti masak ke tak.. reti makan je kot?