Tuesday, August 4, 2009

bunyi pelik

tiba-tiba pagi tadi kat area rumah saye, terdengar bunyi.. bunyi macam bunyi lembu. dalam hati tertanya, ada ke lembu kat bandar ni? selalu kat kampung je.. hehehehe.. tak lama lepas tu, dengar lagi bunyi tu.. jenguk-jenguk kat tingkap & beranda, rupa-rupanya memang ada seekor lembu.. tersesat kot? kesian dia.. mesti seksa kan tersesat kat area bandar? susah nak cari makan sebab rumput pun kurang & tak panjang..

dulu masa mula-mula duduk kat sini, dah nampak dah lembu tu kat area kedai-kedai dekat dgn rumah saye.. masa tu ada 2 ekor. agak-agaknya lembu yg saye nampak tadi, lembu yg sama la kot.. tapi okla, at least dia masih survive & hidup.. kesian la, sebab sini bukan habitat sebenarnya.. saye ni tak boleh, cepat kesian kat haiwan & saye sgt sayangkan haiwan..

mesti lembu tu jeles tgk lembu ni! dgn riang ria boleh makan banyak.. kat area rumah saye ni rumput tak banyak mcm dlm gambar ni. huhu

4 comments:

biqque said...

if takde tuan, pe lagi! amik bela la zaff! mahal tu lembuuuuu!

edzlin007 said...

kesiannya lembu tu. mana lah tuannya sampai sesat ke situ

Zaff said...

biqque - kalau ada tempat blh bela! pastu jual kan? hehehehe

Zaff said...

edzlin - tula, kesian kat dia