Saturday, August 15, 2009

me at the lovely wedding

lepas sakit hati kat Jakel, kitorg ke Desa Pandan utk menghadiri kenduri Ijoy & Nord.. sampai awal dari yg lain, tapi ok sebab tak bersesak-sesak nak makan.. Ijoy & Nord ni dulu kawan-kawan masa saye aktif menari. walaupun saye dah retired, tapi still tak lost contact, & masa wedding saye dulu pun, diorg berdua ni pegi, so, it's payback time! hehehehe.. lagipun Nord ni ofis dia satu building dgn ofis Suria FM, so ada la gak terserempak kat lobby & cafe..

kenduri ni kenduri belah Ijoy. belah Nord dah buat last week kat terengganu, which is saye tak pegila sebab jauh sgt.. wedding diorg so sweet & so meriah ye.. bertemakan hijau & putih.. lawa sgt & hijau tu mcm jarang org guna utk kenduri kawin, tapi end-up memang lawa gile.. walaupun tak buat kat dewan yg grand-grand, tapi tetap meletop.. deco for khemah lawa & pelamin dia sgt lawa ok.. baju pengantin pun lawa, padan betul, sama-sama tinggi, kurus, cantik & handsome.. yg lagi best, pengantin ni dah jadi mcm pengantin selebriti.. bila bersanding, org berdiri je depan & keliling pelamin. yg mengambil gambar lagila ramai, tu yg saye ckp mcm artis ni! maybe sbb semuanya cantik.. bila tgk semua tu, rasa mcm nak bersanding lagi sekali lak! hehehehe..


pelamin yg dibuat di khemah yg berasingan

nampak grand & bersih je khemah & all the decos

pasangan pengantin baru sampai, cun abis!


Nord pakai gabungan moden & tradisional, kebaya lace & long skirt.. dia tinggi, so cantik & sgt terletak baju tu kat dia. buat yg lain, kalau anda rendah, abaikan long skirt tu ye.. nanti nampak lagi pendek!

i love the chairs.. not too big, not too small.. some more colour tu lain daripada yg lain


yg lagi bestnye kat wedding Ijoy & nord tu, dah jadi mcm reunion utk semua dancers.. ramai yg saye dah lama tak jumpa, blh kata semua ada kat situ.. best betul, terubatla gak rindu kat diorg especially geng-geng EFE (Erra Fazira Entertainment) - Amy & Zaini..

dari kiri, mama nira, jaja (dah gemuk!), fik (pun sgt bulat... hahahahaha), amy, me, angah, zaini & mail

sibuk je amy pegang perut angah!

EFE dancers after 2, 3 tahun tak buat show sama-sama.. semua dah gemok! mcm mak ayam! hahahahaha






to Ijoy & Nord, congratulations to both of u. welcome to the club! semoga jodoh berpanjangan hingga hujung nyawa.. i am so happy for u two.. kisah lama, lupakan semua, bukak buku baru ye.. :D

4 comments:

edzlin007 said...

suka tgk temanya, hijau putih, nyaman je nampak. selamat pengantin baru.

dialicious said...

wah cantiknyeee wedding ni..pengantin pun cantik belaka.
nway zaff thanx for coming to my wedd happy 2cu there!

Zaff said...

edzlin - cantik gile kan? kitorg yg pegi pun jadi teruja mcm nak bersanding lagi sekali! hahahaha

Zaff said...

diah - no problem.. sebab dulu pun u dtg ke wedding i.. welcome to the club! kite tgk sape yg dpt baby dulu.. hehehehe