Thursday, July 30, 2009

risau & happy

angah masa ni dah 7++ months preggie

i am so worried.. my little sister demam dah 2, 3 hari.. semua complete, batuk, selsema, high body temperature.. dah la dia tgh sarat mengandung, dah nak masuk 9 bulan.. semalam pg buat medical check-up, doctor pun risau, terus bagi MC seminggu & dia kena kuarantin seminggu di rumah, tak blh ke mana-mana.. nak-nak pulak sekarang ni tgh kecoh virus H1N1 tu, lagila semua org risau.. kesian baby tu mummy dia demam..

hari ni, kata angah, body temperature dia dah turun. doctor said kalau 2, 3 hari lagi still tak turun, dia kena masuk emergency room, doc siap dah tulis reference letter.. tapi harap-harap semua ok.. lagi satu, semalam jugak bila scan baby, si cute tu berdiri pulak! alahai.. baby, in 2 weeks time ni pusing ke bawah ye.. nanti kesian kat mummy kena caesar instead of bersalin normal.. tak sabar nak tgk si kecik tu! :)

tapi hari ni jugak, i am so happy & tak sabar nak jumpa my little bro yg balik bercuti dari UK.. tapi apsal la flight udin sampai lewat? pukul 10 malam baru nak landing. kat KLIA.. takpela kite jumpa esok-esok la ye? lama lagi kan udin kat KL.. nanti kite jalan-jalan & makan-makan k! :D

5 comments:

edzlin007 said...

hmm, harapnya angah akan cepat sembuh dan takde H1N1 tu. takut juga.

Famila Akmar Faisal said...

salam..tu lah semalam borak ngn angah...cian die ngn baby dalam tuh..hope die sembuh n leh bersalin dengan selamat n normal...doa bebanyak k...

biqque said...

kecik gak ek perut angah...mcm perut my opismate yg baru 5 bln...

bestnyerrrrr!

D'Rimba said...

Salam pejuang seni sekalian, di sini saya ingin meluahkan sesuatu yang sedikit menyayat hati tentang bahasa kita bahasa Melayu. Saya secara peribadi amat kecewa dengan penggiat seni tanah air apabila bahasa Melayu diperkotak-katikkan diam seribu bahasa....Sedangkan karya seninya banyak dalam bahasa Melayu..Kenapa tidak bersama pejuang bahasa mempertahankkan bahasa Melayu itu sepenuh jiwa.....

Zaff said...

edzlin - skang dia dah ok, tunggu hari je nak bersalin

famila - doa je yg terbaik ye

biqque - sebelum masuk 7 bulan kecik, tapi sekarang dah normal