Thursday, July 9, 2009

Restoran/Warung OPAH yg hampeh!

Ada satu malam lepas keje, saye & opie ke restoran OPAH kat rumah kitorg kat Bandar Bukit Jalil.. saye ni puasa aritu, so nak la berbuka puasa kat situ walaupun masa tu time dah pukul 8 lebih dekat pukul 9 malam.. masa kitorg sampai, ada dalam 3, 4 meja yg makanan diorg tak sampai lagi.. walaupun tau mesti lambat sampai punye makanan, saye tak kesah sebab boleh la berinternet guna wifi kat restoran tu..


tak lama lepas kitorg order, masuk 3 org polis & sorg perempuan.. diorg pun orderla makanan mcm org lain.. lepas setengah jam kot, makanan yg kitorg order tak dapat-dapat lagi, tapi yang dapat dulu, polis 3 org dgn pompuan tu! Saye terus jadi angin la.. dahla kita ni puasa, order pun lambat sampai, org lain pulak yg dapat dulu.. kalih ke belakang tgk meja lain yg belum dpt makanan pun terpandang-pandang kat polis-polis tu.. semua mestila tertanya-tanya kan kenapa lak si polis-polis tu yg dpt makanan dulu? Boleh lak langkau 3, 4 meja yg sampai awal daripada diorg..


saye terus tanya budak pompuan yg amik order saye, “kenapa diorg dpt dulu?” Dia boleh ckp, “owh yg tu saye tak tau pulak”.. lagila hangin kan??? Saye terus bangun blah je dari kedai tu.. opie sempat lagi bising kat budak tu, sebab masalahnya ramai lagi yg tak dapat makanan selain kitorg.. saye tanya opie bayar tak minuman yg kitorg dah dapat? Dia cakap dia bayar. Kalau ikut saye, haram saye nak bayar.. sakit hati betul! Kenapa diorg dapat dulu? Sebab diorg tu polis? Bias betul! Saye ni kalau ikut memang dah tak suka pegi restoran OPAH tu sebab makanan dia dari mula-mula kitorg pegi sampai sekarang makin tak sedap. Tapi sebab itu restoran melayu yg paling dekat dgn rumah kitorg, ku gagahkan jua ke situ! Lepas ni jangan harapla saye nak ke sana lagi! Tak pasal-pasal diorg dah kurang pelanggan.. ntah ape-ape ntah punye servis!


3 comments:

Ely Hasrul said...

ok pas nih banned restoren opah nih. eeeii bangang nye la service dia..

edzlin007 said...

isk2 teruknya...takut polis ke atau sogok polis ni. mmg hampeh tul.

MK said...

hai zaff - i google2 carik pulau perhentian tetiba sesat kat blog u ni. -cool-

BTW u dok kat jalil damai ek? mcm pernah nmpk je?