Sunday, July 26, 2009

nak ke pegi Jakarta?

Masa di Pulau Perhentian, saye dapat sms dari Suby bahawa saye kena run contest untuk Anugerah Planet Muzik 2009.. mechanics tak susah, just tanya soalan berkaitan APM & pemenang akan dibawa ke Jakarta menyaksikan anugerah tersebut. Dalam hati terus terdetik, “ni mesti saye kena pegi sekali ke Jakarta ni”.. balik KL & masuk ofis, memang betul,saye diberitahu oleh Suby yang saye kena ke Jakarta bersama contest winners cum my listeners.

Balik discuss dgn opie, saye buat keputusan tak nak ke Jakarta & mintak tempat saye digantikan dengan announcer lain sebab passport saye dah expired, some more my financial lari a bit sebab dah holiday sana sini.. tapi dalam meeting, bila ditanya sape nak ke Jakarta, sape pun tak nak pegi.. macam mana ni??? Semua tak nak pegi sebab penat lagipun just satu malam ke sana & also risaukan pasal H1N1..

Tapi yang penting contest tu tetap berlangsung dalam suasana meriah & respons cukup memberangsangkan, siap ada yg call merayu-rayu mintak saye bagi tiket tu kat diorg.. siap nak rasuah-rasuah pun ada! Hahahaha..

Hari Khamis (9 Julai) boss called, mintak saye bagi details semua kat Kak Lin utk booking my flight ticket & hotel room. Saye terus la explain kat dia yg saye tak nak pegi sebab itu, sebab ini.. dia cakap ok & dia akan cari org ganti.. last-last, malam dalam pukul 10, dia sms cakap saye kena pegi jugak ke Jakarta, dia tak dapat cari pengganti, some more yg pegi tu semua my listeners, diorg sure rasa tak best kalau saye tak ikut.. and boss ckp, amik advance from company to renew my passport.. so saye? Dah dia cakap mcm tu, ikutkan je la.. :D

On Monday (13 Julai), walaupun jalan terkengkang-kengkang sebab marathon di Seremban, kugagahkan juga ke imigresen Taman Sri Rampai, Setapak untuk renew passport.. amik gambar, fotostat i/c, tunggu settle segalanya, buat bayaran RM300, passport pun siap dalam masa setengah jam je.. wah cekapla imigresen sekarang! Kenapala dulu tak macam ni?

2 comments:

edzlin007 said...

sbb skrg baru canggih?

marikosan said...

dah kene complaint barulah diorg efficient