Sunday, July 26, 2009

Seremban Half Marathon

Balik je dari cuti-cuti pulau, gile punye byk keje kat ofis.. sampai tak sempat nak update blog kesayanganku ini.. sorila u ols..


Masuk je bulan 7 ni, kitorg di Suria FM dah start busy dgn sweep contest, persediaan utk survey bulan 8 nanti.. kalau dulu masa survey bulan 3, kitorg dah berjaya naikkan ratings ke 40%, this time lagi jenuh nak naikkan ratings.. boss dah bagi target, so kitorg kena realisasikan target tu.. insyaAllah berkat sokongan semua pendengar setia yang sedia ada & pendengar baru, semuanya dapat berlaku.. Amin…


Lepas keje seminggu, harapannya nak la berehat di hujung minggu selepas bercuti tu.. tapi harapan tinggal harapan. Hehehehe.. Sabtu (11 Julai), giliran saye on air on weekend.. ahad (12 Julai) lak, kitorg (all announcers) diberitahu yg kitorg kena ke Seremban untuk memeriahkan Seremban Half Marathon di mana Suria FM sebagai rakan media.. okla kan? Tapi yg tak ok nye, kena berkumpul kat ofis pukul 5 pagi! Uuuwwwaaa… awalnya, alamatnye tak tdo la malam tu kan?


Dalam pukul 5.30 pagi kitorg bertolak ke seremban.. sepanjang jalan saye tido je, walaupun tak boleh tido sebenarnye.. sampai Seremban dekat-dekat 6.30 pagi, keadaan dah meriah.. jalan dah start jem, orang dah ramai dekat Padang Majlis Perbandaran Seremban tu.. pelik lak tgk, ye la hari Ahad, subuh-subuh hari, tapi jalan & situasi dah meriah macam hari biasa.. rajin benar kan sesetengah org join event-event mcm ni kan? Hehehehehehe..










Semua staff Suria FM (tapi tak semuala yg berlari, just saye, Naim, Kak Lin, Akhtar, Kak Ita (HR Manager) & Azah - PA boss) kena join marathon kategori Corporate Fun Run.. saye ni tak tau ape, sebab tak penah join lari-lari tu walaupun ini kali ke-3 Suria FM jadi media partner. First year tahun 2007, saye demam teruk, tapi pegi jugak ke Seremban cuma tak berlari. Last year, saye tak join jugak, pun sebab tak berapa sihat masa tu.. so, tahun ni nak tak nak kenala berlari.. dahla memang tak amik berat pasal lari-lari tu, so tak buat ape-ape preparation, even langsung tak warm-up.. last-last terus berlari je.. hehehehe.. masa nak start lari tu, baru tau yg kitorg kena lari 10 km… ape yg Fun Run nye? Tak fun langsung.. hahahahaha.. memang rasa nak tercabut nyawa nak abiskan 10 km tu.. tapi saye ni separuh jalan je berlari, selebihnya berjalan sampai ke garisan penamat, Naim jadi peneman. kitorg siap curi tulang, jalan ikut short cut. Hahahahahahaha.. tapi at least kitorg berjaya la abiskan “larian” & berjaya sampai ke garisan penamat.. tapi yg kelakarnye, Shahril beriala nak amik gambar kitorg sampai kat garisan penamat, tapi sorg pun tak berpeluh, lari ape mcm tu kan? Hahahaha… dan sesungguhnye, kitorg 6 org antara yg terakhir sampai kat garisan penamat.. hahahaha..









boss & kerabat Negeri Sembilan untuk kategori VIP Run



Tapi tugas saye bukan setakat berlari je.. ada lagi.. seperti biasa kenala mengacarakan sesi penyampaian hadiah dgn Tuah.. penyampai yg lain dah tak daya nak berdiri sebab penat berlari, so saye la yg kena buat.. dah la dalam keadaan lutut menggigil, nervous lagi sebab tetamu VVIP ialah YMM Tuanku Najihah & anaknye YAM Tunku Naqiuddin, tapi kugagahkan jua!.. hahhahaa.. nervous bab-bab protocol ni.. tapi Alhamdulillah, semuanya under control..


Lepas selesai acara, kitorg ke Medan Selera Penghulu Cantik utk lunch dekat kedai makan adik Kak Ita & kitorg dijamu mee rebus tulang, and I must say yg Nescafe ais kat situ meletop!!! Hehehehe.. thank u kak Ita.. and esoknye, semua yang berlari, masuk ofis jalan kengkang, penangan marathon semalam! Akhtar lak sampai MC! Hahahahaha..



1 comment:

edzlin007 said...

hehehe siap short cut lg eh...saya suka lari, terutama jarak jauh. dulu rajin jg join, cuma thn ni lum lg, takde masa.