Saturday, July 11, 2009

cuti-cuti pulau

Ramai yang ternanti-nantikan blog tentang cuti-cuti pulau ni.. hehehehe.. sorila geng, lately ni busy lak bila masuk keje balik..


Lepas balik ke KL dari Pangkor, satu malam kitorg tido kat rumah, the next day hari Khamis (2 July), kitorg berlepas ke Perhentian lak.. kalau ke sana kitorg memang takkan drive la, so naikla flight ke Kota Bharu then baru naik teksi ke Kuala Besut. Flight dari LCCT kul 11.20 am (nasib baik tak delay), sampai KB sejam selepas tu.. kalau bulan 4 lepas, dari KB ke Besut, kitorg ada kawan opie yg amik kitorg, tapi this time dia takde sebab ke Perak, so kitorg naik teksi airport je, RM78 sehala ke Besut.. dapat lak driver yg peramah, siap dah mcm tourist guide lak! Hehehehe..


Pakcik driver tu terus antar kitorg ke depan ofis Trans Perhentian sebab tiket boat kitorg ada kat situ (kalau tak sebelum ni semuanya kawan opie yg arrange, tp this time kena buat sendiri..) untuk yg tak tau, fast boat ke perhentian sorg RM70 pagi balik. kat sini tak naik feri macam kat Pangkor, kalau tak berjanggut la nak sampai sebab Perhentian jauh dari Besut.. naik fast boat 20 minit je dah sampai, kalau naik feri? Confirm lambat!


Mcm dulu gak, kitorg stay kat Fauna Chalet (Teluk Dalam, Perhentian Besar), tempat biasa opie kalau dia ke sana sejak dulu.. lagipun kitorg dah senang kat situ sebab org keliling dah mcm family.. even guide kat situ pun cakap, kalau dpt customer yg stay kat Fauna, diorg pun suka sebab area & org kat situ best. Kalau tempat lain, kata diorg boring je..


Long Beach atau Perhentian Kecil lak, tempat tu happening & bising.. kalau korg rasa nak hanky-panky & nak happening-happening bolehla stay kat situ.. tapi kalau ikut saye & opie, kitorg ke pulau nak relaks, so tak payahla, lagipun kitorg bukan jenis happening-happening ni.. even org pulau sendiri tak suggest kitorg ke Long Beach sbb beach boy kat situ lain mcm sikit, diorg suka usha awek local, awek mat saleh diorg dah tak heran.. so, kadang2 boleh buat gaduh benda-benda mcm ni.. kalau ramai okla jugak, kalau berdua je mcm kitorg, tak dibenarkan ke sana.. dah dgr mcm tu, saye pun tak jadila nak ke sana (walaupun mula-mula ada planned nak ke sana), tapi nasib baik trip yg dulu dah pegi dgn kawan-kawan..


Checked-in je, terus tukar baju & masuk laut.. tak sempat-sempat ni! Hehehehehe.. then, kitorg lepak je tepi pantai sampai la ke malam.. disebabkan bilik takde TV, aktiviti kitorg mlm hari – lepak kat cafĂ© dgn org pulau, main PSP & layan DVD.. :D




* more photos, here


7 comments:

JMR said...

kan dah ckp..
pulau perhentian gk best..heheh

edzlin007 said...

best. saya beri link blog ni pada parents, suh drg rancang percutian nanti,hehe...mcm dah lengkap blog akak ni.thanks ya.dulu pegi still sekolah, tak dpt nak buat mcm2 aktiviti

biqque said...

apa aktiviti kat pulau tak cite punnnnn :D

Ely Hasrul said...

hehehehe i ler tu yg kepoh tunggu blog hehehhehe

dialicious said...

amboi..berjalan je bestnye!enjoy puas2 sblm perut berisi..hehehe

ayieshahri @ my|bachelorman said...

hi zaff... ayie form pj
wah.. seronok aa cuti
ask ur mum... kenal tak dia kat sy..

Zaff said...

JMR - dah lama tau, my husband selalu pegi sana sebelum kawin dulu.. :P

edzlin - pg jgn tak pg. tapi selalunya org tua tak suka pg pulau sbb diorg tak tau nak buat ape. kalau g langkawi diorg suka la sbb blh shopping! hehehehehe..

biqque - kat pulau takde ape aktivitila.. biasa je - mandi manda, snorkeling, berjemur utk hitam, kayaking, diving, lepaking.. malam blh buat camp fire & BBQ.. itu je la..

skin - ok ke? hehehehe

diah - sbb tu la tak nak ada baby lagi! huhu

ayie - ok.. tq for following my blog!