Sunday, January 3, 2010

Welcome 2010!

Happy New Year!!!

New Year's eve saye ada show kat KLCC. I was the emcee.. show tu confirm agak last minitla.. Isnin malam baru saye di offer & terus confirm.. Alhamdulillah rezeki hujung tahun.. mula-mula mcm berat hati gak nak buat masa dpt offer sebab terbayangkan tempatnya di KLCC & of course crowd nye yg confirm ramai nak nak gile.. KLCC kan salah satu spot utk semua rakyat Malaysia utk sambut new year? tapi bila fikir balik bagus untuk my portfolio & also mengenangkan bayarannya yang weehoooo.. ku gagahkan jugak! hehehehe..

So, hari Khamis tu lepas abis on air pukul 6 petang, bersiap kat ofis, then terus ke KLCC.. malam tu ada fountain (pancutan air) show dgn music & lights presented by KLCC & Petronas, music arranged by Malaysian Philharmonic Orchestra, also ada show bunga api kat area taman KLCC depan kolam tu.. saye jadi emcee, perlu keluar ke atas "stage" (takde stage pun, actually saye berdiri atas bukit yg kat tengah kolam KLCC tu, diorg panggil Saddam Hill!) hanya 5 kali.. walaupun 5 kali, tapi debarannya, masyaAllah! nervous gile k! lagi dekat nak countdown lagila nervous bila tgk org dah beribu-ribu lemon kat situ! dah la one man show! mana nak speaking lagi sebab ramai "guests from overseas" jugak kat situ.. tapi Alhamdulillah.. managed to do it, in fact dpt pujian saye buat better than emcee last year! huhu..

me hosting for the 2010 New Year Celebration @ KLCC


Countdown to 2010 in 5!

4!

3!

2!

1! HAPPY NEW YEAR!!!!





4 comments:

Ely Hasrul said...

congrats auntie zaff (ehem kena panggil auntie skang haha). congrats!. bangga siot. semoga pas nih limpah ruah la rezeki amin...

edzlin007 said...

happy new year akak zaff.

wahh cantiklah gambar. opie ke amik kan. syabas jadi emcee yg bagus. bangga2 ;)

- Lin@ - said...

Well done my dear!! :)
Happy New Year 2010..
walaupun countdown kat umah jer.. hehe

Zaff said...

skin - thank u aunty skin! amin.. :)

edzlin - happy new year. gambar2 tu opie yg amik..

kak lina - thanks! happy new year.. kitorg pun kalau takde pape, gerenti lepak kat umah jugak.. ramai gile org kat KLCC malam tu..