Monday, January 25, 2010

Bali (3rd day)


bilik yg cantik, harga yg murah, strategic location. bilik dia kecik sket, but still ok sebab utk tido malam je.. the whole day memang tak lekat kat bilik

jalan yg sempit nak masuk ke hotel kitorg.. mcm lorong belakang umah je


hari ketiga di bali, call time pukul 10 pagi sebab nak ke Nusa Dua je, dekat dgn hotel kitorg. kitorg nak ke sana utk snorkelling. tapi yg snorkel 4 org je, yg lain lepak-lepas sambil shopping kat area Nusa Dua. nak snorkel kat sana agak mahal, dlm IDR350,000 sorg, untuk sejam, tapi takpela sebab bukan selalu ke balik kan?

naik bot dlm pukul 11.30 pagi, setelah berdiskusi di Hot Dog Water Sport, Nusa Dua. IDR350,000 sorg tu termasuk locker & camera underwater.. jom kite try snorkelling kat Bali!

me pakai wet suit baru, birthday present from myra.. actually dia bagi duit, i yg pegi beli.. :)


current kuat sgt sampai tak blh nak buat ape. diver pun naik bot balik


sebenarnya nak kata snorkel, tapi mcm tak. sebabnya ombak besar & kuat gile. turun je ke laut terus kena pukul ombak, dah tertelan-telan air laut, tenggelam semua cukupla. Zaff dah nak surrender, tapi kugagahkan jugak! tapi satu lagi yg frust, air laut tak clear, sebab kata org kat situ sekarang musim monsoon, asyik hujan je, tu yg ombak kuat & air tak clear. air memang tak clear langsung! tak nampak ape! tension je.. :(

lepas tu, kitorg gi lunch makan nasi padang kat area airport. nasi padang memang best, tak yah cakap ape la kan? then, kitorg ke Animale factory outlet, maksu nak shopping, kitorg yg lain melepak je. dah settle kat situ, Surya & Made bawak kitorg ke Kampung Nusantara utk beli oleh-oleh khas Bali. mcm tak percaya, tapi barang kat situ memang murah, mcm lagi murah dari barang-barang yg jual kat tepi jalan. tapi kedai tu panas gile, takde aircond! rasa lagi panas daripada masa kat pantai tadi. dah shopping, kitorg ke ibu kota Bali, Denpasar. tak stop pun kat pasar yg famous kat situ sebab masing-masing dah rimas badan berpeluh-peluh, tapi kitorg stop beli buah je.. eleh, mcm takde buah je kat Malaysia kan?! hehehehe

depan restoran nasi padang yg kitorg having lunch. belakang tu monumen yg menceritakan tentang epik mahabrata, dekat je dgn airport, tapi malam masa sampai tak nampak pun monumen ni

kat Animale factory outlet, with our guide, Surya & Made, drivers with distinction


abis shopping dah pukul 5 lebih, terus kitorg balik ke hotel, refresh kan badan & tukar dress yang baru beli kat Kampung Nusantara tadi.. hehehehe.. lepas tu, kitorg sambung lagi jalan-jalan, ke pantai Kuta yg famous tu, utk amik gambar sunset.. 5 minit jalan dari hotel kitorg.. bestbest!!!!!

sampai pantai Kuta, punyela ramai manusia! lagi ramai daripada pantai PD kat negara kita.. hehehehe.. Surya ckp petang-petang mcm tu mmg pack sebab semua nak tunggu sunset, jalan pun jadi jem.. tapi pantai kotor sikit, maybe sebab hujan kot. ada gak yg surf, opie makan hati je. hahahaha.. bulan 4 kite pegi balik, u surf la puas-puas ye sayang! :)


tau.. korg semua pun ada gambar kat tempat ni. hehehehe

paparazi di mana-mana

posing with my new dress. beli kat Kampung Nusantara. i loike!!!







sempat pijat (urut) lagi. tapi tukang urut Zaff tak best

tak beli pun, amik gambar je kat luar Hardrock Megastore tu



monumen peringatan mangsa bom di bali, sayu je kat sini

bintang kat lantai tu tempat bom meletup. tapak kelab yg kena bom tu kosong, jadi parking lot



kiri kanan banyak kelab, area serangan bom 12.10.2002


more photos, click here

3 comments:

biqque said...

untung korang ada orang tlg amikkan gambar berdua :D

Ely Hasrul said...

santek nye dress tuuuuuu!!!

zaff kalu free tgk la sini
www.packmelove.blogspot.com

edzlin007 said...

kalo dah musim monsoon patutnya harga kena kurangla kan sbb tak nampak apa. semua pics cantik