Tuesday, January 26, 2010

Bali (5th day)

last day di Bali.. sob sob sob.. :(

flight pukul 8.30 malam, tapi pukul 9 pagi kitorg dah check-out. nak shopping-shopping lagi & pegi mana-mana yg sempat. our first location, Pasar Sukawati, beli souvenir Bali mcm selipar manik, kasut kain sulam, lukisan, t-shirt dll. tapi kat tempat tu kena sabar dgn karenah penjual jalanan, mcm kat Kintamani, diorg dtg kat kita, ikut mana kita pegi & merayu-rayu.. sampai tak blh la kalau nak lepak kat mana-mana, mesti diorg dtg. jawapan Zaff, "uang udah abis, mau pulang ke Malaysia malam ini".. tapi kejap je la diorg stop, dia dtg balik buat sembang-sembang, then suruh beli lagi..




next, kitorg ke galeri jual lukisan, maksu beli lukisan untuk paksu, kitorg yg lain lepak-lepak je.. lepas tu kitorg ke Ubud, shoping-shopping lagi kat deretan kedai sepanjang jalan.

shopping kat Ubud, tapi kat sini mahal sikit




budak kaca mata hitam



dah lunch kat restoran tepi kebun & sawah padi bukit, kitorg patah balik ke Kuta. lepak kat Disovery Mall, Tuban, Kuta. Zaff & Opie sempat lagi jalan-jalan. jalan punya jalan punya jalan, tengok-tengok sampai ke area hotel kitorg.. la.. dekat rupanya.. kaki dah penat, masuk balik Discovery Mall, lepak kat A&W makan float & amik-amik gambar tepi pantai. kitorg cari gak barang-barang kat situ nak bagi habis lagi IDR100,000, tapi takde yg menarik, semuanya mahal. menyesal lak tak abiskan tadi..









goodbye Bali, see u in April, InsyaAllah


touch-down pukul 11.20 malam, first time in my experience, flight tak delay, in fact sampai awal 25 minit. kan bagus kalau Air Asia selalu mcm tu? :P


more photos, click here

1 comment:

edzlin007 said...

perjalanan yang tampak sangat menyeronokkan. untungnya dapat flight yg tak delay. kalo tak air asia selalu aja delay. huhu