Saturday, January 23, 2010

Bali (1st day)


Sabtu, 16 Jan, pagi tu Zaff masih lagi keje, on air pukul 6-10 pagi. lepas keje, terus ke rumah maksu Zaff di Kemensah, berkumpul kat sana & lunch before gerak ke LCCT. Pukul 1pm kitorg 10 org satu family gerak ke LCCT dengan 3 kereta, Zaff & husband naik kereta my sister, diorg hantarkan ke LCCT. flight sepatutnya pukul 3.35 petang, tapi delay sampai 4.10 petang. masa tengah tunggu kat departure hall tu punyela ngantuk, yela tido bape jam je malam tu, lepas tu on air lak pukul 6 pagi. masuk flight dgn harapan nak la tido, tapi ada lak budak kecik memekak sepanjang 3 jam perjalanan ke Bali. tension je! touched-down pukul 7 lebih & driver kitorg dah ada tunggu. welcome to Bali! best best!!!



sampai Bali rasa excited sgt. Bali dah gelap masa kitorg sampai. our drivers Surya & Made terus bawak kitorg check-in dulu kat Tune Hotel. hotel kitorg tu tempat dia strategik. dekat dgn Kuta Beach, Kuta Square, Tuban, semuanya jalan kaki je.. tapi nak masuk ke hotel kitorg tu, jalan dia punyela sempit, mcm lorong belakang rumah je.. nasib baikla kitorg tak amik van besar. mula-mula ingat nak guna van besar yg blh muat 10 org sekaligus, tapi setelah di advise, kitorg amik 2 MPV.. pun ok, selesa! kitorg dinner makanan sunda kat restoran Pawon Pasundan, Tuban.. Zaff tak makan, still kenyang, just rasa-rasa je food org lain.. the food was good..

lepas dinner, balik ke hotel since esok nak gerak awal. tapi Zaff, Opie & my cousin Wanie, sambung jalan-jalan, nak explore area Kuta tu.. best gilela location Tune Hotel tu, sana sini dekat je nak pegi, puas hati.


Kuta Square, 3 minit jalan dari hotel kitorg. apa je surf brand semua ada kat sini - Rip Curl, Roxy, Billabong, Quicksilver, Hurley, Surfer Girl & ada jugak brand-brand lain






more photos, click here


1 comment:

biqque said...

kitorang plak dua orang drive avanza, hahaha! seb beik matahari bungalow nyer parking besar gak nak masuknyer...