Friday, September 25, 2009

raye kedua & ketiga

raye kedua, disebabkan saye dah bekerja, so kitorg tak ke mana-mana la.. lunch just ke rumah my parents, makan kat sana.. mama tak masak, just makan lauk raye pertama! okla, drpd kat rumah kitorg yg takde makanan.. hehehehe.. raye kedua, saye on air dari pukul 6 petang sampai 12 tengah malam.. bosannye nak keje... :(

raye ketiga, saye dapat off day.. dah tak tau nak ke mana, kitorg ke Mid Valley sebab nak makan Portugese Grill kat Oasis Foodcourt.. sodapnye! hehehehe.. sambil-sambil tu ada la shoping-shopping sket, opie beli hadiah untuk mama dia yg sambut birthday pada 24 September.. kupikirkan kat Mid Valley since cuti raye, org tak ramai, rupa-rupanya sama je mcm hari biasa! ramai gile org..

satu yg saye tertarik kat Mid Valley ni (selain butik Charles & Keith!), deco kat concourse area pun sangat cantik.. tapi sebenarnya sama macam KLCC (refer here).. cuma KLCC guna lukisan Datuk Lat, kat Mid Valley tak tau lukisan sape.. tapi kenapa kena sama concept? sama yg ciplak sape? anyway, tak kesahla, yg penting memang cantik..


ni kat concourse tengah


ni lak kat concourse depan Metrojaya









nampak tak ada ape kat dlm tu?




lepas dah berpenat lelah & sakit-sakit kaki kat Mid Valley, tiba-tiba opie ajak gi Ikea pulak! hehehehehe.. adala yg dia dah terbayang tu kan? sebelum masuk Ikea, kitorg minum-minum dulu kat Kluang Station, Ikano..

masuk Ikea, rupa-rupanya opie nak beli LACK shelf rack, so kitorg belila 2 set.. kat Ikea pun sama, ramai gak org.. mana ada KL sunyi??? isyh isyh isyh.. cubala beraye kat KL, best.. hehehehe.. and saye rasa sungguh happy aritu sebab dapat gi jalan-jalan tanpa fikir nak rushing masuk ofis.. best best! selalunya kalau weekend pun, saye still kena keje, tapi raye ketiga aritu, dapat off.. hehehehe..

2 comments:

edzlin007 said...

tp saya mcm suka yg midvalley, sbb nampak real je...

umah tok saya d kl, family je tinggal di kedah. jd every year kami balik kl. hehe mmg best

Nieta Abadiey said...

Awak,td kiter g Mydin Kt,then naik kat tkt atas...just temankan cosin kiter p beli brg...pastu tau tak kiter jumpa sape??? Kita jumpa "auntie KAYA" la u....huhuhuuhuhu