Sunday, September 27, 2009

Ikea lagi???



tau tak kat mana boleh dapat makanan & masakan di atas???? hehehehe.. mana yg dah tau, of course kat Ikea kan?! setelah lama dengar cakap-cakap org, raye ke-5 baru saye berkesempatan makan kat sana untuk pertama kalinya dalam hidup!

sebelum ke ofis, saye kerah opie ke Ikea, kali ke-2 dalam minggu tu semata-mata nak lunch kat cafe tu.. nak sgt makan meatballs kat situ, and Alhamdulillah, tercapai.. :D

meatballs memang sedap sgt & boleh repeat order walaupun ramai gile manusia.. tapi nasi ayam dia so & so jela, sambal manis & cappucino dia pun terlebih susu.. tapi ada satu yg buat saye tertarik, troli utk bawak tray kat sana, sungguh lain daripada yg lain!..

cuma satu je, kat situ ada tulis lepas makan letak balik tray makanan kat tempat yg disediakan so that harga makanan boleh terus murah (tak payah hire org utk bersihkan meja & angkat tray), tapi kite rakyat Malaysia yg prihatin.. ada aku kesah??! yg saye nampak, adala 3, 4 org je letak balik tray kat tempat yg disediakan (termasukla kitorg), tapi yg lain biar je atas meja.. kalau ikut pengalaman saye yg dah byk berjalan ke negara-negara omputih, diorg sume kat sana, memang diajar lepas makan, bersihkan meja sendiri & letak tray kat tempat dia, even kalau diorg kat negara lain mcm kat negara kite pun, diorg still teruskan tradisi tu (saye penah nampak depan mata).. tapi org kite? manja sgt!

roti tu sungguh la menarik permukaannye! licin & gebu!


lepas makan, ada masa lagi sejam nak gerak ke ofis. malas nak gerak awal-awal nanti bosan lak sebab ofis pun takde org, semua cuti raye lagi, so kitorg masuk la ke Ikea.. seperti yg dah kujangka, kalau pegi Ikea, mesti tak sah tak membeli! walaupun tak banyak, tapi KENA beli! hehehehe.. aritu, kitorg beli satu set gelas & jug, tray makanan & frame.. lepas ni dah tak nak la pegi Ikea! huh! :P

5 comments:

dialicious said...

kalo g ikea i akan refill coffee 10kali smpai buncit.hehe..selamat hari raya zaff n opie.maaf zahir batin

Zaff said...

that one pun i terkejut gak sebab air blh refill. opie aritu pun refill coffee.. hehehehe.. selamat hari raya to u & redza gak ye. maaf zahir batin

biqque said...

i pegi ngan deb smalam...gi makan meatballs gak! sedapppp!

mmg, pegi tak shopping mmg tak sah...asalnya nak beli fram ribba tu, siap beli balang kaca, meja taman, kerusi bagai...hahaha!

Encik Azizan said...

rase penah mkn meatballs kt ikea..hehe..mmg sdp

air boleh refill,so pakai satu gelas je masa tu..romantik skit.hahah

slmt ari raya.maaf zahir

edzlin007 said...

saya suka makan di IKEA. meatballs tu mmg sedap. tuela kan org kita, pastu nak complain bila makanan mahal, camne nak murah kalo benda camni pun malas kan