Thursday, September 17, 2009

Panggung Suria

puasa dah nak abis.. raya pulak makin dekat.. so, kitorg di Suria FM pun sibuk dengan keje raya.. adala 1, 2 pengisian raya yang akan diselitkan dalam programming masa hari raya nanti.. kitorg masa raya tak dibenarkan cuti, tapi luckily saye dapat off day first raya.. tapi sebelum tu saye akan sambut malam raya di konti dari pukul 8 malam hingga 12 tgh malam.. selepas tu bob akan teman saye dari jam 11 malam sampai pukul 3 pagi & naim lak akan on air dari pukul 2-6 pagi.. so, sape nak dtg konti dialu-alukan ye! tapi kenala bawak rendang, ketupat sume ye.. hehehehe..

hari Selasa lepas, kitorg buat recording drama radio raya untuk disiarkan pada raya pertama nanti.. jgn tak tau, semua announcers Suria FM sekarang jadi pelakon lak tau! hehehehe.. recoding berlangsung di studio drama sebelah ofis kitorg.. nak tau best ke tak drama tu, jgn lupa dengar Suria FM ye raya pertama nanti.. bak kata Myra, dia dgr suara saye masa melakonkan watak Azah dalam satu scene tu, dia yg rasa sebak & nak menangis. hehehehe.. nak tau blh ke tak saye berlakon, dengar-dengar la ye.. DRAMA RAYA di PANGGUNG SURIA FM membariskan semua penyampai Suria FM pada Hari Raya Pertama, selepas solat Raya. Skrip oleh Norshuhadatul Ain Zakaria.. :D


Akhtar sebagai Atikah, Zizi sebagai Shahril

semua feeling ni dengar kawan-kawan lain melontarkan vokal beserta ekspresi. hehehehe..

siap ada penonton kat cermin tu.. Wan Marzuki a.k.a Kak Vee tu apsal terlebih feeling??? owh lupa lak, penampilan istimewa Kak Vee sebagai Liza, kawan baik Atikah

Tuah sebagai Zack & Myra sebagai Mira

Bob sebagai producer & director



semua khusyuk menghayati skrip. yg pakai stokin tu la penulis skrip.. skrip filem Syurga Cinta (Heliza & Awal), diala yg tulis



Kak Lin sebagai Mak, Abg Sazali sebagai Ayah dan saye sendiri sebagai Azah, adik kepada Atikah


2 comments:

nurul azmie said...

wah msti best ni..
nak plk dpt pulis skrip yg bgs..
x igt kn plak nama dia.. tp skrip drama2 yg dia tulis smua menarik. x boring.

edzlin007 said...

waaa...pasti dgr nanti, radio senang...tak perlu duduk je, sambil wat keje leh layan