Monday, September 21, 2009

Eid Mubarak 1430 Hijriah



Selamat Hari Raya Aidilfitri.. tahun ni lain macam je excitednye, tak tau kenapa, mungkin sebab first time kot beraye dengan husband.. malam raye, saye on air dari pukul 8 malam sampai 12 tgh malam.. pengalaman bekerja malam raye best gile.. telefon di konti tak henti-henti berdering, ramai gile yg call & macam-macam cerita! sampai tak sedarla, tgk-tgk jam dah pukul 12 tgh malam..

lepas abis keje, ingat nak ke Jalan TAR, saje nak jalan-jalan. tapi keluar je ofis, nampak jalan nak ke Chow Kit dah jem, confirm-confirm Jalan TAR pun pack kan? sape ckp KL sunyi bile raye? lagi jem adala kat Jalan TAR tu.. terus tak jadi, kitorg balik rumah terus.. sampai rumah lak, ingat nak lepak-lepak je, tapi tak boleh.. terus saye masukkan kuih muih dalam balang kuih & opie lak kemas-kemas sikit ruang tamu sambil-sambil dengar lagu raye kat tv.. excited gile! hehehehe.. kitorg tido dekat-dekat pukul 3 pagi..

pagi raye, 7.30 pagi saye dah bangun, kejutkan opie pegi semayang raye kat surau tepi rumah kitorg.. then, kitorg gerak ke rumah my parents.. semua dah ready, cuma abah & Zafrie je tak balik lagi, pegi semayang & beli lemang.. tahun ni beraye pun tambah best sebab ada baby Zarra.. dia pun bukan main lagi pakai gown & hairband, comel gile! tapi dalam pada best-best, kitorg tetap rasa kehilangan.. adik saye, Udin still tak dapat beraye dgn kitorg.. tahun ni kali ke-4 dia beraye kat UK.. insyaAllah, 2011 dia akan balik beraye dgn kitorg. tak sabar!



breakfast di rumah my parents, ada rendang ayam, lemang, nasi impit & kuah kacang.. my fav, lemang & rendang. saye tak suka nasi impit & kuah kacang. kalau ketupat lak, saye suka ketupat daun palas, kalau takde, lemang pun okla.. dia kena pulut, kalau nasi impit & ketupat biasa tu memang saye tak suka.. lepas selesai makan, kitorg semua gerak ke rumah maksu saye di Kemensah Heights.. kat sana, ramai yg ada, family maksu, family pakcik & my nenek, maktok.. sebenarnya ada satu lagi family, family makmi, tapi diorg tahun ni beraye kat Kulim, rumah pakki.. kat rumah maksu, ada nasi daging, tapi saye tak makan, just makan kuih-kuih & kerepek je..

My parents with their first grand-daughter

comelnye baby Zarra pakai hairband! tanyela sape yg beli???

mintak maaf time..


drama raya di pagi raya.. aktiviti wajib!

us without Udin.. :(



selesai bermaaf-maafan & bagi duit raye kat cousin-cousin saye yg kecik-kecik, kitorg bergerak lak ke rumah parents opie di Keramat AU4. kat sana lak, ada KFC, lemang, rendang, kuah kacang & nasi impit hijau.. tahun ni saye beraye ada 2 family.. :D

my mum & my mother-in-law

mama opie dukung Zarra sementara yg lain makan.. Zarra nak tido, kena dukung dulu nak bagi dia lena.. tapi kena kacau, dgn pakcik-pakcik dia yg bising main game! apela diorg ni kan? kacau Zarra je nak tido..

my family at my in-laws place


kat rumah opie, kitorg lepak lama sikit.. lepas makan, dah ngantuk lak.. yg lain dah balik.. saye sempat online kejap & opie lak main game.. dalam pukul 4 kitorg gerak ke destinasi ke-4 iaitu rumah kawan opie, Pete kat Sering Ukay, Ukay Perdana.. Pete ni, mak dia Datin Orkid Abdullah (penyanyi dulu-dulu).. ingat nak amik gambar dgn mak dia, tapi time tu aunty sibuk lak ke hulu hilir, yela tuan rumah kan? kat rumah Pete, saye ratah lauk je..

destinasi ke-5, kitorg & kawan-kawan opie yg lain - Pete, Iwan, Hafiz & Jason sefamily, gerak ke rumah Myra kat Taman Duta.. opie & kawan-kawan dia pun rapat dgn abg Myra, Sakhee, sama-sama geng main paintball.. kat rumah Myra & Sakhee, kitorg dijamu dgn nasi minyak.. sebab tu la saye simpan perut dari siang, nak makan kat situ! mak Myra & Kak Nab masak sedap! daging kambing masak ape ntah yg paling best! marvellous!

di rumah myra & sakhee, makan nasi minyak



rajin Myra cedukkan nasik...

tapi time ni dia dah malas! suruh saye makan straight away je dari senduk!


the adik-beradik with me & Zhana yg turut beraye kat rumah Myra


dalam bilik myra, tengok Kuntilanak

sebelum keberangkatan pulang


kalau ikut, lepas rumah Myra, kitorg ada satu rumah lagi nak pegi, rumah Pak Hitam, uncle opie.. tapi dah tak larat dah. perut dah full, badan pun dah letih.. mana tak, dari pagi dah keluar beraye & 5 rumah kitorg pegi! sampai rumah pukul 7.30 malam, kitorg lepak-lepak je.. and kitorg tak dinner sebab siang dah byk makan.. saye tido pukul 11 malam, dah tak daya dah! Selamat Hari Raye to all of u. saye mintak maaf kalau ada terkasar bahasa & tersilap kelakuan ye.. kalau ada salah silap masa kite ber"blogging" ni atau ada yg terasa hati, maaf ye..

p/s: ada org kata raye kat KL tak best, but not for us.. happening gile! ramai sedara-mara & kawan-kawan di KL & banyak rumah kitorg blh pegi beraye. how's ur celebration?

1 comment:

edzlin007 said...

hairband tu akak zaff yg beli ek.

selamat hari raya akak zaff, maaf zahir dan batin