Saturday, September 26, 2009

Kaya harta, kaya roti?

tadi saye ke rumah my parents.. saje jenguk-jenguk baby Zarra, my sister, my brother, my parents & of course, sambil menyelam minum air, dinner kat sana! hehehehe..

mula-mula mama nak masak nasi lemak sebab gf adik saye nak dtg nak makan the best sambal in town, tiba-tiba tak jadi sebab Shahnaz kena pegi beraye rumah sedara dia.. almaklumla org sekali sekala balik kampung
(Shahnaz ni amik medic, study kat Makasar, Indonesia), so kenala beraye sana sini kan? takpe-takpe we all paham.. so, mama just masak bihun goreng & ayam goreng berempah je.. itu pun sodap!

tgh makan-makan, neighbour selang satu rumah pulak datang beraye satu family..sungguh meriah sekali!

lepas dah settle, tgh sembang-sembang, mama cerita yg Ahad ni kitorg ada jemputan lunch kat rumah my cousin, abg Syamsul & her wife, Aliya kat rumah diorg kat Puncak Jalil.. then mama cerita, yg Aliya ada bgtau mama, anak dia buat lawak. lebih kurang mcm ni la the conversation between Aliya & her son yg berumur 6 tahun..

Aliya : "nanti aunty pun dtg gak".
Iman : "aunty Zarra ke?" (referring to my sister)
Aliya : "bukan, aunty lagi satu yg kite nampak gambar kat Mines tu" (Sabtu, 26 Sept, pukul 6pm, saye ada event kat Mines, & gambar saye & penyampai Suria FM yg lain ada terpampang kat sana sebesar-besar alam!)
Iman : "owh aunty kaya!"

wakakakakaka.. AMIN... :D

4 comments:

Pengejar Masa said...

Amin... semoga kaya cepat!

edzlin007 said...

hahahaha. moga masin mulutnya amin.

biqque said...

ya Allahhhhhhhhh...si shahnaz tu gf adik u keeeeeeeeeeeee??? i follow blog dia ngan kawan dia, anis...tak sangka siut! hahahaha!

aunty kaya, bila nak beraya umah aunty pot pet? :D alang2 dah ke puncak jalil tu, singgah je la...

Zaff said...

pengejar masa - aku nak gak melabur dalam Public Mutual RM50 ribu! hahahaha

edzlin - amin... tgh bekerja keras ni, sape tak nak senang kan?

biqque - iyela aunty pot pet.. mcm dah lama je diorg berkawan. rajin betul u follow blog org kan? hehehehe.. i dah pg dah umah dia siang td, dok tanya-tanya dgn opie, kat belah manala umah u. umah my cousin tu jalan puj 2/32