Sunday, January 13, 2008

Surprise for opie...



Saye dah plan ngan kwn2 opie, jaja, shah, girl, johan, boy, epul, amir, sonia & apiz… kul 9.30 kat bora ombak buat surprise for him… but before that around 8.45, saye & dia pegi sana dulu & having our dinner there… I just had kuay teow ginger beef and opie had something like seafood platter… sodap gile! Portion dia besar & banyak tp opie managed to finish it… clever boy! Hehehehe…



Tp yg kelakarnye bila nak mkn udang, dia ckp susah mkn guna fork & spoon… so, saye ckpla mkn je la ngan tangan… alamak! Bila dah ckp mcm tu baru rasa mcm bodohnye… kalau dia mkn guna tangan for sure nak pegi basuh tangan. Nanti bila dia bangun nak basuh tangan silap2 boleh terserempak ngan budak2 lain yg nak buat surprise… sbb diorg dah sampai kat bora ombak tu… jaja dah call report kat saye… so dgn pandainye, saye ckpla kat dia, “Takpe sayang, tak yah susah2 nak bangun basuh tangan, u lap ngan tissue then amik I punye hand sanitizer, bersih pe?” tapi dia ckp tak best sbb rasa mcm tak bersih, mcm mana pun mesti nak guna air… tak sempat buat ape, dia trus bangun pegi basuh tangan… hahahaha… this come to the best part…. Hahahaha…

Elok opie bangun je, saye ternampak jaja & sonia terhendap-hendap… alamak… tu mesti kes cari table kitorg la tu… I dah panik… hehehehe… trus saye angkat tangan nak bagi signal kat diorg… dlm kepala I dah terfikir jap gi ni mesti terserempak ngan opie… betul! Jaja & sonia betul berhadapan ngan opie! Tp yg kelakarnya siap boleh patah balik bila dah berdepan ngan opie… hahahaha… saye punyela gelak besar… sebenarnye opie tak perasan diorg sbb dia pun tgh blur2 penat balik dari melaka… tp bila dah berhadapan, baik opie, jaja & sonia sume terkejut… bila dah terkejut, tu yg jaja & sonia nak patah balik… panik la diorg… hahaha… tp nak patah balik pun tak blh sbb opie dah nampak diorg… opie tanya, “korg buat ape kat sini?” Sonia boleh jawab, “takde pape, sonia ngan jaja pun nak makan kat sini.” Hahahaha… pastu diorg trus blah dari situ & opie pegi sambung basuh tangan… saye kat meja dah tergelak besar tak leh cover dah… elemek… terkantoi la pulak! Kalau u all tgk gelagat jaja & sonia masa terserempak ngan opie pun confirm tergelak besar… kelakar gile… dah jadi mcm kartun dah dua2 tu… lg tak blh blah, ntah sape ntah between them siap pegang lilin kat tangan… lagila opie tau ada something… hahahaha…

Opie balik ke meja after basuh tangan trus tanya saye, “Sayang, apsal kawan2 I ada kat sini?”… saye dgn muka dah tak leh cover tetap denied, “Eh mana I tau? Mesti diorg mengintip kite sbb diorg tau kite nak dinner kat sini. I tak tau ape2 pun…” kelas tak jawapan? hahahaha… tapi lepas tu kitorg bercerita balik pasal jaja & sonia tadi, gelak tak hengat punye! Kelakar la bila ingat balik muka diorg bila terkantoi ngan opie… opie ckp kalau diorg tak patah balik memang dia tak perasan, sbb tgh blur… ni diorg blh patah balik, tu yg perasan tu! Hahaha… dalam pada gelak2 tu saye sempat text sonia tanye mcm mana blh terkantoi da???? Lama gak diorg menghilang sampai saye kena text jaja bgtau jap g opie nak gi main game, so better ambush cepat…

Tak lama lepas tu diorg pun dtg bawak cake… walaupun dah terkantoi, tapi I think opie still terkejut sbb ramai antara kawan2 rapat dia ada malam tu… after blow the candle (candle yg besar sbb nak bgtau umur dia yg dah tua!), hehehehe… kitorg berpindah tempat…. Sambung lepak sampai kul 11.30… then, time to balik… opie pun nak gi main game…










On the way to malee’s, opie ckp dia happy sgt sbb kawan2 dia sume ada tadi… walaupun terkantoi… hehehe… dia tak sangka ramai yg dtg & dia mmg tak expect akan ada surprise tu sbb dah lambat… selalunya kawan2 dia celebrate awal, its either birthday eve, midnite or siang… ni dah malam nak masuk hari baru baru celebrate… hehehe… kira menjadi gak la my plan nak buat surprise utk dia… alhamdulillah… I was so happy as I saw he’s happy too… anyway, thank u so much to jaja, shah, girl, johan, boy, epul, amir, sonia, apiz & amir (johan’s friend)… really appreciate it... love u guys!!!



kepada kawan2 yg lain yg tak di inform about this... really sorry... just buat kecil-kecilan je... i just jemput housemates opie je... jgn marah, maybe there's another time ya! ampun!

1 comment:

pa'E fm said...

waa..big big candle for big big boy huh!..haha