Tuesday, January 8, 2008

jom makan!

yesterday we went for a dinner at kg baru. this one restaurant named SUKHUMVIT RESTAURANT. baca nama dia for sure u all sume blh teka what kind of food kat situ kan? its thai restaurant... and as always, thai food is my favourite!

that was the second time we went there. the first time was about a month ago, if i'm not mistaken... kitorg tau pasal restaurant tu pun sebab terjumpa... hehehe... mula2 nak pg kak mah restoran pun kat area tu gak, tp tersalah masuk lorong alih2 terjumpa restoran sukhumvit ni... dia ada 2 kedai actually, thai restaurant & western food restaurant. so kitorg masuk ke thai restaurant...

surrounding dia not bad... best & amat menyenangkan... bila u kat situ, rasa tenang & rasa relief sume tension keje... its an open air restaurant, tp deco dia was not bad... ada pokok bamboo & siap ngan lighting yg buat nampak cantik pokok bamboo tu bila malam2... also meja & kerusi dia pun cantik, home made i guess... satu lagi yg i suka kat restoran tu, food dia mmg sedap, presentation pun ok... they're use pinggan mangkuk yg lawa mcm u beli kat ikea... hehehe... bukan pinggan mangkuk yg biasa kedai2 makan biasa guna... & the most surprised us, the price! murah macam u makan kat kedai2 tomyam biasa tepi jalan... mula2 i ingat harga dia mesti up la sket dari kedai biasa, tapi memang murah... dgn surrounding restoran yg best, food yg sedap & presentation yg tak menghampakan... u should try... i tak ingat nama jalan, tapi kalau nak pegi u masuk ikut jalan yg sebelah naza kg baru... kat belakang2 tu la restoran tu...





1 comment:

Aziz Laikar said...

I've been to Sukhimvit!! Haha.. tetiba ja nak menyibuk..

Bilabaca ni, rasa teringin plak nak pi bangkok. Hurrmmm.... ok, nak gi tengok harga kat website air asia lah...