Sunday, January 6, 2008

i got a laptop... :)

last entry i ada mentioned about my dream laptop kan? so today, walaupun still lagi sakit gusi (tp i dah mkn pain killer ok...), ku gagahkan juga diri ini ke low yatt plaza... hehehe...

we got there around 5 pm after opie abis keje... apa da keje on weekend?... bangla je yg keje weekend2 ni... hehehehe... jgn mare ye....! we parked our car kat pavillion sbb kalau nak rempuh jam dpn starhill sampai ke low yatt, mmg lambat la sampai...

masuk je low yatt, tanpa buang masa trus ke kedai yg saye dah survey 2, 3 minggu lepas... takde byk citer, trus saye beli je laptop yg diinginkan... its acer travelmate 6292, 12" monitor, berat 2 kg, 1 GB DDR2, 160 GB HDD dan byk lagi yg menarik... harga RM2999... cukup cantek... kaler hitam... smart & classy...

lepas settle segalanya sempat pegi secret recipe... akhirnye dpt gak pegi situ! hajat di hati nak mkn mcm2, tapi tak leh... gusi still bengkak... last2 saye mkn brownies with ice cream, mushroom soup & bun & apple kasturi juice... okla, at least kenyang... tp still tak puas... :(

at 11 i got home... badan letih sgt2... sbb byk sgt berjalan arini... dari pavillion ke low yatt, dari low yatt ke sg wang, dari sg wang ke lot 10, dari lot 10 ke low yatt balik, dari laow yatt ke pavillion...fuh! gile!...

sampai umah, sempatla belek2 my new laptop ni... tunjuk kat abah & angah... charge the battery, trus saye pun zzzzzzzz...



mcm ku kenal je muka yg kat gambar desktop tu???

2 comments:

Aziz Laikar said...

Wah... nice laptop... ni yang nak bagi jeles nih...

cian sakit gusi... i have 2 advice for you..

Number 1, Makan pain killers.
Number 2, Just tahan.

I had mine last year, and it was a disaster! so tahan je lah laling eyh....

andymervingeorge.com said...

Isyk, tak tau malu, letak wallpaper sendiri... :D

Anyway, good to know that u have your own blog.. boleh masuk link blog saya? :P

Cool laptop, welcome to the Acer family (mine is also Acer tapi more than 1 yr dah)

Cheers, Zaf!