Sunday, January 27, 2008

beli kain kat Jakel

mcm biasa, ahad mmg hari malas sedunia & saye lepak je kat umah... bangun tido, lunch, baca paper, tgk tv & tdo balik sampai ke petang... kena lak ujan lebat, lagila sedap tido! lagipun bkn senang nak tido siang, sbb keje kan? opie lak ada wedding cousin dia belah lelaki kat batu 3 1/2, cheras... walaupun dkt ngan umah saye, tp saye tak pegi... biarla dia ngan family dia je... later2 saye join la... hehehehe...

around 5.30 pm mama kejut ajak gi jakel kat masjid india... nak pegi beli kain utk baju masa wedding angah nanti... FYI, my sister will be married bulan jun ni... so, skang tgk agak sibuk buat preparation la... mula2 mama nak gi sana ngan abah, then terus antar affan (adik bongsu saye) balik ke kemensah... (dia stay ngan maksu saye kat sana & sekolah kat tmn melawati... tak boleh duduk cheras, nak amik spm, nanti tak study & terpesong ngan kawan2 tak senonoh dia)... tp affan kuar tak balik2 & abah lak still tido, tu yg mama ajak saye jugak gi jakel tu...

sampai jakel, alhamdulillah dpt parking betul2 dpn kedai tu... terusla kitorg beli kain yang dihajati... nanti masa wedding angah, sume family saye, uncles, aunties, maktok, anak2 buah, cousin2 & their spouses akan pakai baju yg sama kain & kaler... design je la yg lain sbb antar tempah sendiri... hehehehe... so, maksu dah decided nak pakai kaler magenta & nanti sume akan seragam la... :) tak sabar nak tunggu bulan enam ni... mesti cantik sume pakai sama je... :)


ni la dia kain nye... magenta colour... this is for the ladies... utk lelaki, same colour without the beeds

3 comments:

OPIE HARRIS said...

aik? sama ke kaler kain yg bagi i haritu? cam lain je??

Zaff said...

sama la... ni dah kena lighting tu yg lain sket...

pa'E fm said...

a'ah sama la opie!! (chet!cuba2 buat tau cerita..hehe). yawl plan kaler apa plak nnti??