Sunday, January 27, 2008

sabtu yg mendebarkan...

kul 12 lebih kuar bilik... tgk abah tgh rajin vacuum umah... aik? rajinnye abah? dlm2 sakit kaki (dia kena gout), sempat lg kemas umah... oooo, baru ingat malam ni ada tetamu nak dtg... sape? tunggu la jap gi... hehehehe...

sebenarnye mlm ni opie nak dtg umah... ada perbincangan hati ke hati sikit... hehehehe... sbb tula abah pun rajin kemas umah, nak sambut menantu, ooops! hahahahaha... actually, me & opie nak ajak mama & abah gi mkn nando's kat mid valley since mama ckp dia nak mkn tu... tp abah taknak sbb tak larat nak jalan, kaki dia tak bape baik lagi... so, tak jadila, lgpun abah pun dah start kemas2 umah... saye ckp kat opie suh dia dtg umah, tp beli tapau jela nando's tu...

opie lak satu ari bz... dari pagi ke ptg pg main paintball kat kuang... balik dari kuang, pg ke kelana jaya lak wedding cousin dia then malam ke umah saye... kesian kat dia, kelam kabut tp he managed to settle sume la...

opie sampai my house kul 8 lebih, bawak nando's... sampai dpn gate, muka dia agak pucat... nervous nak jumpa my parents kot? hehehehe... saye pun nervous gak sebenarnye... :) masuk je umah, mula2 sume agak keras sikit... yela kira first time jumpa betul2 face to face... tp dah lama2 sume dah ok... knowing my parents yg mmg cepat mesra ngan org & opie pun mcm tu gak... agak lama opie lepak kat umah, sampai kul 11 lebih... dan akhirnya abah dah bersembang dgn dia & dia pun dah setuju... cuma tunggu tindakan selanjutnye... insyaallah.... hehehehehe....

1 comment:

pa'E fm said...

aiyo! ehem ehemmmm kah?? hihihi