Friday, January 4, 2008

sakit gusi... :(

Sejak ari rabu sampai skang ni, saye sakit gusi… :( my gum belah kiri bengkak sbb my wisdom tooth tak abis kuar lagi… sakit yg amat sgt sampai kena amik pain killer lepas satu, satu… malam lak tak boleh tido langsung unless makan pain killer… bile on air, kalau tak mkn pain killer, ckp pun kena control je… jadi tak jelas sebutan & nak telan air liur pun sakit gile… nak tak nak kenala amik pain killer… makan pun tak boleh sbb mulut tak boleh bukak & nak gigit pun susah… dah bape ari asyik mkn porridge je… food lain mmg tak leh mkn langsung… muka pun dah jadi mcm porridge…. Hehehe…

Arini, sbb dah tak tahan sgt sakit saye pegi gak ke dentist. Sebenarnye saye ni fobia ngan dentist… ape2 yg berkait ngan gigi, memang saye takut… hehehe… dlm kul 1 saye pegi Klinik Pergigian Redha kat tmn bukit cheras, jumpa Dr. Yuszahanim… doctor ckp mmg my wisdom tooth tak boleh kuar sbb gusi saye halang… nak tak nak kenala buat minor operation bila bengkak dah surut… buat masa sekarang dia just bagi ubat utk surutkan bengkak, antibiotic & pain killer… sempatla dia bagi explanation tentang operation tu… dia ckp dia akan potong sket je gusi, then dia cabut gigi susu tu… katanya lagi tak sakit sbb nanti dia akan letak ubat bius… kalau sakit pun masa nak cucuk ubat bius je, tu pun sakit sket je even budak2 pun boleh tahan… punyela dia nak confidentkan saye sbb saye ckp yg saye mmg takut buat ape2 berkaitan ngan gigi…. hehehe.. lagipun dia ckp lagi saye mmg kena gak buat operation tu, kalau tak akan suffer for the whole life sbb sakit tu akan dtg balik & also my gum dah infected, kalau dibiar nanti langsung tak boleh buka mulut… uish, bile dgr tu, trus terfikir mmg kenala buat operation tu… skang ni pun boleh bukak mulut sket je…

Lepas balik dari klinik trus text abd kc & tuah, inform yg saye mc that day… sakit gile mulut ni… yg tension nye tak boleh makan… selera makan tu ada tapi tak boleh mkn sbb tak boleh bukak mulut & kunyah makanan… harap2 la lepas makan ubat, cepat baik gusi ni… tak tahan dah… :(

3 comments:

Aziz Laikar said...

gosh, same case!!! but mine bukan minor surgery... dia jahit 4 jarum jugak la... waaaa....

sabar je lah occay.... get well soon!!

Anonymous said...

berapa cost for the minor surgery tu.. wondering..

Anonymous said...

huhuhu..cam scary kan..tp,saya pn penah gi kat klinik pergigian redha tu..dr.yuszahanim tu mmg sgt cool..dia bg confident kat saya(yg mmg penakut giler kalo bab2 gigi ni)..servis yg dia bg pun sgt la besh..doctor gigi yg peramah dan baik..
skrg ni,kalo ada pape jer,terus gi klinik dia,yg mmg dekat dgn opis saya..even rasa sengal pun pegi check..doktor yus juz senyum dan kata..'its ok..selalu2 berus gigi kay'..hahahaha..skrg saya dh x fobia lagi dg klinik gigi dan doktor gigi..
such a wonderful dentist n clinic..thanxxx..n get well soon zaff!!