Wednesday, October 5, 2011

Bali 2011 (#3)

last day at Bali. apsal kali ni pegi rasa tak puas?! kitorg bangun awal, opie nak surf. tapi sampai beach, ada lak bendera merah naik.. so berjalanla kitorg sepanjang pantai Legian tu cari port yg boleh surf.. agak jauh jugakla dari area hotel kitorg.. takpela asalkan opie dapat surf..



dapat amik gambar pegang board pun okla.. jauh sangat dia surf, malas nak jalan amik gambar.. huhu



sambil suami surf, isteri buat mani/pedi. ;p


before check out. ni la hotel kitorg. Legian Village


pukul 11 pagi checked-out, then sempat lagi shopping souvenir kat Krisna. tapi saye lagi prefer Kampung Nusantara




flight angah pukul 2.30pm, so lepas shopping, kitorg hantar angah kat airport, then sambung lagi jalan-jalan sebab flight kitorg pukul 9.20 malam. mula-mula kitorg ke Dreamland Beach. tapi sedih sebab dah takde pantai awam. semua dah jadi private & dah naik hotel mahal-mahal.. so kitorg pun tak singgah, just tengok dari jauh je..


surfer terpaksa panjat bukit tu & turun ke pantai ikut bukit tu.. sedihla semua dah jadi private beach


lepas Dreamland, Yanto bawak kitorg ke Water Blow. tempat tu memang tak discovered lagi, even tak masuk lagi dlm map Bali sebagai tempat pelancongan. tempat tu pun masih lagi under construction.

sebelum sampai kat Water Blow. belakang tu tugu senarai nama negara yang tanam pokok kat kawasan lapang ni. pokok Malaysia pun ada..


dah penat cari pokok Malaysia tak jumpa


ok dah sampai Water Blow, jom tengok apa ada


yup, itula dia. ombak besar! masa ni air surut tau.. bayangkan kalau air pasang mcm mana besar ombak tu


berdiri kat tepi tu abis basah





settle amik-amik gambar kat Water Blow, kitorg ke Geger Beach. tapi still sedih sebab pantai awam dah makin sempit sebab banyak tanah dah kena beli nak buat hotel mahal-mahal. bosan! kitorg pun tak mandi, lepak-lepak, tido-tido je kat pantai



pukul 4pm lebih kitorg patah balik ke Kuta sebab takut jalan jem nak ke airport nanti.. sempat la jalan satu round & tunggu sunset. barula rasa puas sikit sebab dah sampai Kuta. kalau tak rasa tak complete.. pukul 7mlm, gerak ke airport, punyela nak elak jam, tapi tak jam langsung! first thing masuk departure hall, kitorg mandi dulu, badan dah berlengas jalan-jalan dari pagi. wah toilet airport Ngurah-Rai dah cantik! hehehe.. bye bye Bali. till we meet again next year, Rizqy ikut sekali! can't wait! :D


dalam masa setahun, dah lain dah depan Hard Rock ni


last year surf board ni kaler biru





p/s : sape nak driver Muslim kat Bali supaya senang nak cari makanan halal kat sana & reasonable price, boleh mintak kat saye ye. terbaik!



8 comments:

yanie said...

Salam perkenalan & nice blog you have :)

I'm Yani an online franchisor for Bios Life.

We hv good news for those who wanted to lose weight!

Bios Life Slim the revolutionary slimming drink from USA can help you to get your ideal weight without dieting, liposuction and corset!

Join 90 days get slim challenge with Bios Life Slim with Happy Life Project. Get ur family members n frens to join us too!

For more info, pls view snowiffy blogspot and add me on fb : haryani hamdan. I'm looking for business partner among bloggers in Malaysia who wish to generate extra income.

Pls add me in fb to view the testimonies album of Bios Life Slim happy users :)

Call/pm/email me if you wish to know more abt the product & business.

thank you.

Yani
012 2048141
yanihamdan@gmail.com

missayu said...

will do...nak g bali next year... ;)

Biqque said...

water blow cam menarik!

MOHD AZWAN said...

salam zaff,

nak tau lebih lanjut pasal bali.nanti email ke myclanheritage@gmail.com

thanks byk bagi info pasal singapore hari tu?berjaya sampai yeah?!

Zaff Zafrina said...

missayu - nanti email2 k

biq - next time blh pegi biq

azwan - will do. :)

MyHeartNSoul said...

salam zaff,

nak info pasal bali gak boleh? email to anzlyn@gmail.com

thanks ye..

~Lynda~

ScHa MimiE said...

Hii.. Bole dptkn phono no tourist guard muslim tu? Thanks.. :)

ScHa MimiE said...

Slm... Hi, bole dptkan phone no tourist guard muslim tu? Thankss :)