Wednesday, October 12, 2011

TSLON

Selasa malam, dapat tiket free tengok The Secret Life of Nora. frankly, saye tak baca langsung ape-ape review pasal teater ni sebab macam malas nak pegi tengok sebenarnya. last-last dapat tiket free, pegi je la kan?

mama teringin nak tengok., tapi for sure la dia tak nak pegi dengan condition dia yg tak berapa ok lagi kan? tapi, saye cakap kat mama "kite jalanla slow-slow. sure kat IB ada jalan untuk kerusi roda or lift, so takyah naik tangga. selalu tempat-tempat public mcm tu mesti ada kemudahan utk org kelemahan upayakan?"

so, kitorg pun pegi, me, mama & abah. sampai IB, segah-gah tempat tu, takde lift & jalan rata utk kerusi roda! kalau takde lift I boleh considerla sebab tak tinggi mana pun nak buat lift kan? tapi takde jalan rata for kerusi roda memang macam pelikla kan? takkan orang yg tak boleh jalan, tak boleh pegi tengok teater? kalau org tu still sihat, cuma kaki dia tak kuat nak berjalan kena naik kerusi roda nak pegi sana mcm mana? jenuh nak berangkat kerusi roda tu.. luckily my mum dah boleh jalan, so me & abah pimpinla dia slow-slow turun naik tangga.. kena bagi cadangan kat IB ni supaya mesra rakyat sikit.

Ok, review pasal teater tu, saye letak in point form jela ye..
  • My personal opinion, set TSLON mmg da bomb. Tapi jln cerita, ada masa a bit boring. Especially lepas intermission, slow sikit..
  • Part cintan-cintun Nora dengan Roger boring sikit.
  • Pelakon semua mantap. Congrats to Tiara Jacquelina, Adibah Noor, Aznil, Tony Eusoff, Ryan Silverman (Roger), yg jd Sharif tu &yg jadi Betty.
  • Aznil & Adibah byk buat org gelak. Best & cute.
  • For me, so far takde teater lain yg blh beat Enfiniti in terms of set pentas yg memang sgt cantik. Congrats to the team!
  • Nadia Aqilah, Ratna (Mentor), Baby Arin (Res'2) & HMC Phlow (Showdown) pun ada jadi ensemble dalam TSLON.
  • Part menari-nari memang superb. Nice choreography, rasa nak menari sekali!
  • Mamat Khalid, walaupun tak muncul atas stage, bestla dia! Kejap je, tapi kelakar.
















masa teater tengah on, saye tak amik gambar pun. tapi u all bolehla tengok gambar-gambar kat bawah ni yang saye "curi" kat website lain ye. enjoy!

















2 comments:

ak yuyunz said...

hi zaff!

bestnya dapat tengok NORA. how i wish nak pegi, tp mana pulak nak letak budak kecik kan :)

ramai yg review said, aznil and adibah was awesome lawak!

Zaff Zafrina said...

hi yun!

i pun sbb dpt tiket free, kalau tak, takdela nak pegi agaknya. anak? husband jaga! haha.

yup, at the end penyelamat teater tu Aznil & Adibah. best gile diorg!

how's Aisya? she's recovering kan? insyaAllah tak lama lagi semua akan ok balik.. Aisya is a strong girl. :)