Sunday, October 30, 2011

reception adik ipar


Sabtu, 29 October, my adik ipar punye reception kat Dewan Kompleks Sukan Datuk Keramat. majlis berlangsung dari pukul 6-10pm. majlis berlangsung dengan sangat meriah walaupun ada hick-up sikit sebelum tu bila caterer sampai lambat. bayangkan, orang dah start datang pukul 6 petang, diorg sampai dalam 6.40! ada tetamu yg dah balik tak sempat makan, my mak mertua dah meraung dah! kesian dia.. lupa lak nak tanya apa nama caterer, next time sape-sape yang nak kawen, please avoid amik diorg..

other than that, memang takde masalah ape. majlis ni share dua-dua pihak. i'm so in love with the overall concepts - pelamin, meja makan pengantin, deco untuk tempat amik gambar, meja guests book, ada tempat utk budak-budak main sand paper, ada candy bar.. so cantik nice!





pelamin konsep ala-ala macam dalam bilik tidur. more personal. kuddos to the planner, anak angkat my mak mertua, Wazi. and opie jeles sebab pelamin diorg cantik! haha


i like the meja makan pengantin. just for the bride & groom. senang jugak utk org nak bergambar dgn pengantin


cake by opie's cousin, Haris. cantik nice. good job! dia jugak buat sendiri home-made chocolate utk doorgifts tetamu & desserts for vip table


baju nikah. siap display. very like the idea



OMG! candy bar!


strawberry puddings


lollipops


marshmallows


fruit rings


siap ada chocolate fountain. notice tak balloons dah hilang! Zarra yg start amik satu balloon, lepas tu semua budak nak. haha


me & jaja


antara tetamu terawal, my families. ♥



Zarra pakai baju ikut colour concept family opie


her make-up by Chomel Redza Abdullah


baju pengantin dibuat special untuk diorg. actually by butik pengantin mak mertuaku



arch tu konsepnya macam masuk pintu rumah, ada curtain.








abang sulung bagi speech



deco atas meja makan tetamu





deco atas meja makan pengantin


deco atas meja makan pengantin. cute!





dah nak balik baru perasan ada fountain kat pelamin. konsepnya ala-ala masuk kawasan laman rumah.. nice!


ada make-up box! loike.. kata planner, the box tribute to groom's mother (aka my mak mertua) & selendang tribute to bride's mother


ada hair dryer gak. serius mcm dalam bilik. elvis tu tribute to groom's father (aka my bapak mertua)





this is the wedding planner! our bubur gandum in a cup moment. mangkuk dah abis. haha





button badges. creative!


lupa lak nak share, me & opie merenjis pengantin! first time saye merenjis.. hehe. Rizqy lak langsung tak buat perangai, dia sempat tido kejap masa wedding tu & time lain seronok main-main, mama pun seronok! ramai lak yang nak dukung dia, amik amik! haha. acara penutup, sesi nyanyi-nyanyi oleh kawan-kawan pengantin & of course bapak mertuaku yang pantang nampak mic pun nyanyi! hahaha.. and also kitorg semua dua-dua family menari poco-poco. tapi takde gambar lak.


p/s: sape nak contact wedding planner, pelamin, make-up, baju pengantin, cake, home-made chocolate, & button batch boleh dapatkan dari saye ye.. :)


8 comments:

eliana zailan said...

sweetnya wedding nie, i suke! nice sgt!

ak yuyunz said...

seriously awesome ok! dah macam birthday party.. colorful sangat :D

Biqque said...

new concept! menarik :D

Zaff Zafrina said...

eliana - cantik kan? i pun suka!

yuyun - i jeles sbb dulu wedding i tak mcm ni! haha

biq - :D

Unknown said...

company caterer tu namanya Gerbang Cahaya Resources Sdn Bhd, MD dia nama Mohamad Zambri Idris, ada juga lain2 biz in kanopi, event management, souvenier & premium gift, sewa lori, bas sekolah n persiaran, dll

Cik Kiah said...

sis, kalo nak tempah badge tu macam mane eh? sweet sangat... bekenan! heee

Zaff Zafrina said...

cik kiah - for the batch, u can call Ayu 012-2662696 or u can search at Facebook, Disenar Gift. RM2.50 per pieces. maybe if u order banyak, they can give u cheaper.

Aliyah Rosmi said...

hye dear! really love the wedding concept! boleh tak nak tau siapa wedding planner and home-made wedding cake?

thank you.. :)