Tuesday, April 27, 2010

cuti-cuti Bali (part 4)


it's a beautiful friday.. kitorg bangun awal sebab opie nak gi surf. Zaff ajak dia bangun awal supaya boleh lepak lama kat pantai sebab pukul 6 petang dah kena gerak ke airport.. :(

lepas breakfast kat hotel, jalan kaki je ke pantai Legian. opie sewa surf board, 30,000 rupiah sejam & dua kerusi 40,000 rupiah (mahal sikit dari pantai Geger). opie dah lama tak surf, katanya last dia surf tahun 2003, maknanya dah nak masuk 7 tahun dia pencen. hehehehe..

surf kat Legian tak ramai orang mcm kat Kuta.. some more still early, so best la sikit. kalau kat Kuta ramai yg dah terror, so bagi yg baru nak start balik mcm opie, mcm segan nak surf kat situ. masa dia surf, Zaff lepak je kat pantai & berendam-rendam dalam laut. macam-macam aksi from opie masa dia surf, berdiri, terlentang, terduduk, terpelanting semua la ada! hehehehe.. tapi ada la part yang membanggakan.. bravo bravo!



tengokla wave dia..

cewah!!! ada style la!




aik, dah penat ke?


amik nafas before move to the next step


huhuhuhu.. i'm proud of u sayang!






bagus kan diorg jaga pantai diorg?


surfer girl wannabe


Legian beach di waktu pagi


teringin.. tapi takut air mcm mana? pompuan ni surf relaks je, sampai ke tepi pantai. syok tengok dia


after 2 jam opie surf, dia dah tak larat.. surfing tu memang memerlukan tenaga yg sangat banyak. sebab tu kite tengok beach boys & surfers semua badan ketul-ketul & mantap-mantap. lepas dah pulangkan surf board, kitorg lepak je kat pantai sampai pukul 3 petang..


menghabiskan duit rupiah, it's time for manicure!


okla, not bad kan? IDR50 ribu je. tak buat rambut, buatla manicure


taken by Forest


our new friend form States, Forest nama dia. dia ni cikgu, mengajar di Korea. lepas pegi Bali, dia nak ke Pulau Gili & Manado.. jelesnye dengar.. diorg ni kalau bercuti mesti lama


balik hotel, mandi & tido jap.. bila bangun, lapar pulak. so kitorg pun keluar jalan-jalan kat area hotel untuk makan. lepas tu ingat nak sambung lagi berjalan sampai ke hujung jalan, tapi tak laratla, nanti duit habis (walaupun dah nak balik)..

comel je kerusi-kerusi kat 66 corner ni.. lain-lain bentuk & colourful


muka baru bangun tido!


pukul 6.30 petang bertolak ke airport, flight pukul 9.20 malam. tak nak balik.. :(

opie nak surf lagi, insyaAllah we'll be going there again in August before puasa. that time dgn adik-adikku! :D


2 comments:

Biqque said...

ke bali lagi??? hahaha!

edzlin007 said...

waahh siap ada tractor lg..