Monday, May 3, 2010

itu namanya rezeki

balik dari Bali, kadang-kadang badan ni rasa tak sedap je.. dia bukan tak sihat tau, just rasa penat & selalu mengantuk walaupun dah banyak tido. kadang-kala pulak, tiba-tiba je rasa macam mual-mual je perut & tekak ni.. dalam 2, 3 minggu jugakla benda ni berlaku.. breasts lak mcm bengkak semacam je, mcm nak period, tapi tak datang-datang pun.. check-check kalendar, alamak, macam lambat je!

sabtu lepas, opie pegi main paintball, Zaff sorang-sorang keluar pegi guardian beli pregnancy test. so semalam pagi, first thing bila bangun, terus buat urine test. dan hasilnya? postif! keluar dua garisan! Alhamdulillah.. dah tersenyum-senyum dah. kejut opie bangun, tunjuk kat dia pregnancy test tu, dengan blur-blur, terkujat-kujat & terkebil-kebil mata tengok, dia tanya, "hmm, positif ke?" abis tu? dah keluar dua line? hehehehe.. pastu kitorg berdua boleh sambung balik tido sampai tengah hari.

lunch, teringin sangat nak makan nasi lemak, tapi bila call my mum, dia ajak gi Times Square lunch kat situ. dalam tak larat, sebab dah lapar, kugagahkan jugak ke sana!

lepas lunch kat Penang Village, opie ajak gi birthday party anak kawan dia, tapi sebelum tu kitorg ke klinik kat melawati, nak sahkan betul ke tak Zaff pregnant. dan hasilnya, memang positif! kata doctor, dah masuk 7 minggu ++. Alhamdulillah, rezeki dari Allah swt.. :D

tadi, kitorg ke Specialist Centre HUKM utk buat appointment dengan Gynae, Prof Hashim, recommended from my sister's MIL. so our first appointment will be on 20th May, pukul 4 petang. happy, yet nervous!

15 comments:

Lady Under Attack said...

let me ne the first one u wish u congrats at this lovely column...
CONGRATS ZAFF & HUBBY.
cant hardly wait to see ur kid.

Liyana said...

congratz kak zaff!!!~ take a goooooooood care of yourself yaa!!~ m really happy!!!~

nadia.yusof said...

congrates kak zaff, the mummy-to-be... and opie, the daddy-to-be... take care!

Ely Hasrul said...

syukurr alhamdulillah.. congrats auntie zaff.. patut la mulut skin gatalll aje nk tnya hahahha.. sami suka tau!

Aini Amir said...

tahniah..pasni byk entry pasal baby plak la kan...hu3

BlueEwoke said...

tahniah zaff!!!! :D

BlueEwoke said...

Tahniah Zaff, welcome to the club..huhuhuh best pregnant nih hehehehe..

BlueEwoke said...

Tahniah Zaff, welcome to the club. Best pregnant nih heheheh

edzlin007 said...

Alhamdulillah...Tahniah Kak Zaff... saya yg baca ni pun happy :)

Biqque said...

congrats!!! :D

Zaff SuriaFM said...

thanks u all.. :D

Okie dOkie said...

congrate kak zaff. wee. ;)
at last yea.
jaga urself and baby elok2 yea.

iena said...

tahniah zaff... samer la kiter hehehe

FaiHash said...

congrats kak zaff :)
take care of urself k! :)

FaiHash said...

congrats kak zaff :)
take care of urself k! :)